ODTÜ’ye cami mi yapılıyor?

ODTÜ'de mescidin yanındaki alanda parselasyon planı yapıldı. Plan "ODTÜ’ye cami mi yapılıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kurumların ODTÜ’den yer tahsisi istediklerini ifade ederek, Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 7 Eylül’de Yalıncak Mahallesi ODTÜ yerleşkesi içerisinde bulunan 821, 822, 828, 829, 832, 833, 834, 835, 840, 841, 842, 843, 846, 851 numaralı parsellerin bulunduğu alana ait parselasyon planının askıya çıktığını bildirdi.

ODTÜ’nün, toprak bütünlüğünün bütüncül bir şekilde hedefte olduğu, orman alanlarının tahsislerle, yol yapımları ile gündeme geldiği parçalama sürecine ilişkin bir iddia ortaya atıldı. İddiayı gündeme getiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ'de mescidin yanındaki alanda parselasyon planı yapıldığını, söz konusu planın da "ODTÜ’ye cami mi yapılıyor?" sorusunu gündeme getirdiğini kaydetti.

Konuya ilişkin Mimarlar odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan tarafından yapılan açıklamada, ‘’ODTÜ’de bu parselasyon planıyla amaçlanan nedir? ODTÜ’de din evi/mescidin hemen yanında yapılan parselasyon planı, bir anda aklımıza ‘Din evi ve mescidin talebi karşılamadığı gerekçesiyle genişletilmesi büyütülmesi mi düşünülüyor?’ sorusunu getirirken, bu konuda bir hazırlık yapıldığına dair duyum aldık. ODTÜ rektörlüğü bu konuda kamuoyuna açıklama yapmalıdır. ODTÜ’ye cami mi yapılıyor?’’ ifadelerine yer verildi.


Fotoğraf: Mimarlar Odası Ankara Şubesi

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

'RANT VE TALAN POLİTİKALARIYLA PARÇALANMASINA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ'

"Parselasyon planını bulunduğu alan Metalürji Mühendisliği ile mescit/din evini arasında kalıyor. Süreci titizlikle takip ediyoruz. ODTÜ Rektörlüğü’ne bu alanla ilgili bir imar uygulamasını yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa neden yapıldığını sorgulayan ve buna dair projeleri talep eden bir resmi yazıyla da başvurduk. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak ODTÜ geleneğinin yanında olacağız. Ankara’nın kent merkezindeki nefes alanının rant ve talan politikalarıyla parçalanmasına seyirci kalmayacağız."


Fotoğraf: Mimarlar Odası Ankara Şubesi

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Özgür Özel randevu isteyeceklerini açıkladı: Erdoğan'la görüşme ne zaman olacak? Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı