Öğrenci Veli Derneği'nden, ilkokul öğrencilerini taşırken yanan belediyeye ait araca ilişkin açıklama

Öğrenci Veli Derneği, Kocaeli'nde satranç turnuvasına katılacak 28 öğrenci, 6 veli ve bir müdür yardımcısını taşıyan ve emniyet kemerinin olmadığı Çayırova Belediyesi’ne ait aracın yola çıktıktan 5 dakika sonra yanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Alınabilecek önlemlerle olası bu ve benzeri olayların önüne geçilebileceği mümkünken yönetmelikler ve sıkı denetimler yapılmayarak çocuklarımızın güvenliği hiçe sayılmaktadır” dedi.

HABER MERKEZİ

Öğrenci Veli Derneği, 21 Mart günü Kocaeli İl Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği Satranç Turnuvası'nın katılımcısı olan Çayırova Güzeltepe İlkokulu’nun 28 öğrencisi ve 6 veli ile bir müdür yardımcısının ulaşımı için Çayırova Belediyesi tarafındna sağlanan aracın aniden yanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Çayırova Belediyesi’nin talebi karşıladığı ancak araç içinde emniyet kemerinin olmadığı 27 kişilik araca bazı velilerin ayakta, bazı öğrencilerin ise velilerin kucağında olacak şekilde toplam 35 kişinin binmesine mecbur bırakıldığını vurgulandı.

DENETİMLER YAPILMIYOR

Velilerin itirazlarına rağmen TEM otoyolu üzerinden yola çıkan aracın yaklaşık beş dakika sonra yanmaya başladığı ifade edilen açıklamada, alınabilecek önlemlerle olası bu ve benzeri olayların önüne geçilebileceği mümkünken yönetmelikler ve sıkı denetimler yapılmayarak çocukların güvenliğinin hiçe sayıldığı ifade edildi”

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Oysa veliler olay anında orada olmayıp olayın farkına varmasalardı bugün büyük bir faciadan bahsediyor olabilirdik. Öğrenci Veli Derneği olarak velilere yapılan bu muameleyi ve bu tepeden bakmacı anlayışı ortaya koyan kişiyi kınıyoruz.

Önceki yıl gerçekleşen ve 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan servis kazası daha dün gibi gözlerimizin önündeyken hiçbir güvenlik önlemine uyulmadan servis adı altında yollara çıkarılan bu ölümcül araçların mutlaka trafikten men edilmesini talep ediyoruz. Hiçbir kurum Eğitim öğretim faaliyetlerinde öğrenci, öğretmen ve velilerin can güvenliği tehlikeye atamaz. Sorumluluğu olanlar sorumluluklarının gereğini yerine getirmemesi halinde suç işlemiş sayılırlar.

Öğrenci Veli Derneği olarak öngörümüz meydana gelen olayda servis şoförü hakkında basit bir ihmal soruşturması ve araştırması ile olaya çözüm üretildiği algısı yaratılarak kamuoyu tatmin edilip durum geçiştirilmeye çalışılacaktır.

Öğrenci Veli Derneği olarak üzgünüz, kızgınız ve öfkeliyiz. Alınabilecek önlemlerle olası bu ve benzeri olayların önüne geçilebileceği mümkünken yönetmelikler ve sıkı denetimler yapılmayarak çocuklarımızın güvenliği hiçe sayılmaktadır.

Biz Velider olarak biran önce 2017 de yayımlanan yönetmeliğin hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı açısından eğitime sağlıklı, güvenli ve ücretsiz erişim hakkı en temel haktır. Çocuklarımız okullarına, evlerine ve okul dışı etkinliklere giderken yaşanan sorunları ele almak muhatapları ile birlikte gerçek anlamda çözümler üretmeyi talep ediyoruz. Yaşanan olaydan dolayı araçta bulunan çocuklarımıza ve velilere çok geçmiş olsun diyerek çocuklarımızın eğitim hakkı için geleceklerine sahip çıkacağımızı buradan belirterek olayda mağdur olan velilerimizin atacakları her adımda yanlarında olacağımızı buradan tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Utanın ‘büyükler’ Parayı öğüttüler Bayraktar’a ‘yürü ya kulum’ denmiş Cübbeli Ahmet'ten 'Hasan Efendi'nin ölümüyle ilgili açıklama Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde