‘Öğrencilere sahip çıkılmalı’

BirGün EGE

Artan kira fiyatları ve yetersiz yurt kapasiteleri nedeniyle yeni eğitim döneminde de öğrenciler barınma krizi yaşayacak. Türkiye genelinde yaşanan barınma krizine SOL Parti Muğla İl Başkanı Zekeriya Kargın tepki gösterdi.

Kargın, Türkiye genelinde öğrencilerin yaşadığı barınma krizinin Muğla’da da öğrencilerin eğitim hayatını etkilediğini söyleyerek, öğrencilerin barınamama sorunundan dolayı kayıt dondurduğu veya memleketine geri döndüğünü belirtti. Kargın, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi resmi verilerine göre, kent merkezinde 2 bin 236 erkek ve 3 bin 423 kız öğrenci, ilçeler toplamında da 470 erkek ve 450 kız öğrenci kapasiteli yurt imkânı bulunuyor. Yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısının mezun olan öğrenci sayısından daha fazla olması yurt ihtiyacını her geçen yıl daha da büyütüyor.

Öte yandan, bizler siyasal iktidarın tercihlerinin yanı sıra, Muğla kenti yerel yönetimleri açısından da adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz. Yerel yönetimlerimiz kendi imkânları ölçüsünde, ilimize öğrenim amaçlı gelen öğrencilerimize bu anlamda sahip çıkmalıdır. Ekonomik olanakları yetersiz öğrencilerin eğitim alma haklarını kullanmalarını sağlamak sosyal devlet olmanın ve toplumsal adalet ve fırsat eşitliği ilkelerinin temel gereklerindendir. Eğitim bir ayrıcalık değil, temel bir insan hakkıdır” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Güllük Limanı’nın işletme hakkı 45 yıllığına satıldı Aytaç Kurt: Birinci görevim Datça’yı korumak Tunç Soyer'den veda buluşması: Maksimum potansiyelimle çalıştım Selçuk’ta anketler "Filiz Ceritoğlu Sengel" diyor İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Egeşehir A.Ş. dirençli kent için devrede