Olena Zelenska, Türkiye'deki Azov Taburu askerleriyle buluştu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, esir değişiminin ardından Türkiye'de kalan Azov Taburu askerleriyle bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, esir değişimi kapsamında Türkiye'de kalan Azov Taburu askerleriyle görüştü.

Zelenska, bir dizi temas için geldiği Türkiye'de, esir değişimi kapsamında Türkiye'de kalan Azov Taburu askerleriyle görüştü.

Zelenska sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Türkiye'de Azov kahramanlarıyla görüştüm, gösterdikleri çaba ve direnç için minnettarlığımı belirttim. Andriy Yermak, aileleriyle görüşmelerine yardımcı oldu. Bugün önemli bir gün ama daha uzun bir yol var. Ukrayna, özgürlük ve herkesin evine dönmesi için savaşacak."

AZOV TABURU, BİR NAZİ BİRLİĞİ

Nazi ideolojisini benimseyen ve Nazilerin sembollerini kullanan Azov taburu, 2014 yılında Ukrayna'nın içişleri bakanı Arsen Avakov'un ‘isyancı savaşçılarla mücadele etmek’ için üye sayısı 12 bini geçmeyen yeni paramiliter örgütlerin kurulmasına yetki vermesinin ardından ortaya çıktı.

Mart 2015'te Avakov, Azov taburunun ABD ordusu birlikleri tarafından Korkusuz Muhafız Operasyonu eğitim görevinde eğitilecek ilk birimler arasında olacağını duyurmuştu.

Irkçı Azov taburunun bine yakının üyesinin olduğu düşünülüyor. Tabur, Ukrayna tarafından Rus güçlere karşı Donbas bölgesinde kullanılırken, gücünü de geçen zaman içinde artırdı.

Azov taburu, 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna yönelik işgal harekatı başlatmasının ardından yeniden tartışılır hale geldi. Taburun savaşın sürdüğü kentlerde ‘suçlu’ olarak gördükleri insanlara işkence uyguladığı biliniyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi