‘Pembe Misafirler’e ödül

Kültür Sanat Servisi

Flamingoların ve Gediz Deltası’nın karşılaştığı çevresel sorunların anlatıldığı ‘Pembe Misafirler’ belgeseli, 2022 Los Angeles Belgesel Film Festivali’nde ‘En İyi Çevre Filmi’ ödülüne layık görüldü. Yönetmenliğini Murad Mammadov ile Pelin Turgut’un, yapımcılığını Ahmet Utku Soylu’nun üstlendiği ve kamera görüntüleri Antalya Kuş Gözlem Topluluğu’ndan kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun’a ait olan ‘Pembe Misafirler’ isimli belgesel film, 2022 Los Angeles Belgesel Film Festivali’nde ‘en iyi çevre filmi’ seçildi.

Flamingo çekimlerini ve yaban hayatı danışmanlığını yapan Gökçe Coşkun, belgeselin bu yıl Berlin Bağımsız Film Festivali’nde ön elemeyi geçerek gösterime girdiğini, 14 Şubat’ta Berlin’de izletildiğini söyledi. Belgeselde hem flamingoların hem de Türkiye’de iki önemli flamingo üreme alanından biri olan Gediz Deltası’nın karşılaştığı çevresel sorunlar anlatılıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
"Ölümlü Dünya 2" filmi Netflix'e geliyor Açık zihin Cem Yılmaz öfkelendi: “Bir-iki gerizekalı kendine eğlence bulmuş” Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti Fatih Akın yeni filminin hazırlıklarına başladı