Pentagon'dan Ankara'ya 'harekat' itirazı: Yeni bir operasyona karşıyız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, Türkiye’nin sınır ötesi harekatlarının ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Akar, görüşmede Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtirken, ABD’den “Yeni bir Türk askeri operasyonuna karşıyız” yanıtı geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Akar ile Austin'in görüşmesinde, ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konuları ele alındı.

AA'nın aktardığına göre, görüşmede Türkiye ve ABD'nin iki önemli müttefik olduğunu söyleyen Akar, Türkiye'nin, sınır ötesi harekatlarını Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci Maddesi'nden doğan meşru müdafaa hakları kapsamında yaptığını kaydetti.

İki ülke arasındaki dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını, bu kapsamda IŞİD ve diğer tüm örgütlere karşı işbirliğine hazır olunduğunu vurgulayan Akar, operasyonlarda tek hedefin 'teröristler' olduğunu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığını söyledi.

PENTAGON'DAN YANIT GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonla görüşen Milli Savunma Bakanı Lloyd J. Austin ise 13 Kasım Taksim saldırısı ve ardından Türkiye'nin güneyinde meydana gelen saldırılarda hayatını kaybedenler için taziyelerde bulundu ve ABD'nin önemini bir kez daha vurguladı.

"YENİ BİR OPERASYONA KARŞI ÇIKIYORUZ"

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre ABD'li bakan, ayrıca "bazıları 'IŞİD'i yenmek için' Suriye'de yerel ortaklarla birlikte çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit eden son hava saldırıları da dahil olmak üzere, kuzey Suriye ve Türkiye'de tırmanan eylemlerden duyduğu endişeyi" dile getirdi.

Bakan Austin, gerilimi azaltma çağrısında bulundu ve Bakanlığın Suriye'de yeni bir Türk askeri operasyonuna karşı güçlü muhalefetini paylaştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Almanya'da 63 yıllık uygulama sona erdi İsrail ve ABD, kritik görüşme için tarih belirleyecek ABD: Saldırı öncesi Rusya'yı uyardık IŞİD, Moskova saldırısı, Hibrit Savaş Rusya'dan dikkat çeken F-16 mesajı