Pentagon "Suriye'de yeni bir operasyona karşıyız" demişti: Bakan Akar'dan açıklama geldi

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin'in "Türkiye'nin Suriye'de yeni bir askeri operasyon düzenlemesine şiddetle karşı olunduğu" şeklindeki açıklamasına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan yanıt geldi: "Bizden tekrar değerlendirmemizi istediler. Biz de hassasiyetlerimizi, görüş ve düşüncelerimizi anlattık, verilen sözlerin tutulmasını istedik."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç gün içinde mevkidaşları ile yaptığı görüşmeler ve toplantılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'den yapılan "Türkiye'nin Suriye'de yeni bir askeri operasyon düzenlemesine şiddetle karşı olunduğuna" yönelik açıklamalara ilişkin soru üzerine Akar, "Bizden tekrar değerlendirmemizi istediler. Biz de hassasiyetlerimizi, görüş ve düşüncelerimizi anlattık, verilen sözlerin tutulmasını istedik. Bizi, yani durumu anlamaları gerektiğini vurguladık" yanıtını verdi.

HULUSİ AKAR - JAMES AUSTİN GÖRÜŞMESİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, 30 Kasım'da telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, "Türkiye'nin Suriye'de yeni bir askeri operasyon düzenlemesine şiddetle karşı olunduğunu" belirtmişti.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Akar ile Austin'in görüşmesinde ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konularının ele alındığı bildirilmişti.

Açıklamaya göre görüşmede Akar, Türkiye ve ABD'nin iki önemli müttefik olduğunu belirterek, "Milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci Maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında terörle mücadele operasyonlarının yapıldığı"nı bildirdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Uzman isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı Sandığa giderken bunları hatırla Erdoğan, Murat Kurum için sahada: İmamoğlu'nu hedef aldı İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler