Prof. Dr. Sevgi Akarsu, 'asistanlara baskı yapmadığı için' istifa ettirildi

Prof. Dr. Sevgi Akarsu, asistanlara baskı yapmadığı ve sağlık çalışanları tarafından düzenlenen eyleme gitmelerine izin verdiği için rektörlük ve dekanlık tarafından istifaya zorlandı ve istifa ettirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu, asistanlara baskı yapmadığı ve basın açıklamasına gitmelerine izin verdiği için istifaya zorlandı ve istifa ettirildi.

Akarsu'ya, asistanların ücret eylemine destek verdiği için rektörlük ve dekanlık tarafından mobbing uygulandığı öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre 15 Eylül sabahı dermatoloji bölümünden dört asistan, grev kararı doğrultusunda poliklinikte hasta görmeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine anabilim dalı başkanı Akarsu'dan asistanlara 'söz geçirmesini' istedi. Akarsu'nun asistanlara engel olmayacağını söylemesi üzerine ise asistanlar hakkında tutanak tutuldu.

Daha sonra Akarsu'ya mobbing uygulandı ve istifaya zorlandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Uzmanı uyardı: Temelsiz öz güven psikolojik sorunlara yol açabilir Nefret söylemlerine asla geçit vermeyeceğiz Karabasan: Tamamen uyanık olup, hareket edememek Prof. Dr. Turhan, 4 duruma vurgu yaptı: HIV belirtisi olabilir Seyrantepe değil, Virantepe