PTT emekçileri zorla çalıştırılıyor!

PTT’nin depremzede personelini zorla çalıştırdığı ortaya çıktı. Haber-Sen Genel Sekreteri Damatoğlu, “PTT emekçileri konteyner ve çadırlarda çalışıyor. Yerle bir olan Hatay’da personel dağıtıma çıkarılacak” dedi.

Oktay EVSEN

Deprem bölgesinde PTT şube ve müdürlüklerinin yer aldığı birçok bina ya yakıldı ya da ağır hasarlı olduğu için kullanılamıyor. Depremin vurduğu kentlerde PTT çadırlarda ve konteynerlere hizmet veriyor. Ancak PTT yönetiminin depremzede personeline yardım etmediği gibi zorla çalıştırdığı ortaya çıktı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, deprem bölgesindeki son durumu BirGün’e anlattı. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ilk günlerinden beri bölgede olduklarını belirten Damatoğlu, “Depremin ilk günde beri kurumuz PTT’ye dair birçok sorunu yerinde tespit etme imkânı bulduk. PTT Genel Müdürlüğü’ne bölgedeki sorunlara dair defaatle yazılar yazdık. Deprem bölgesindeki PTT şubeleri ve müdürlüklerinde görev yapan PTT emekçilerinin barınma, su ve hijyen sorunu yaşadığını ifade ettik. Hatta ülkenin dört bir yanından da gönüllü olarak bölgeye gelen PTT emekçilerine, ‘barınma sorununuzu kendiniz halledeceksiniz’ dendiğini tespit ettik” diye konuştu.

30’A YAKIN PTT ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Neredeyse Hatay ve Adıyaman’daki tüm PTT binalarının yıkıldığını, Antep’te birçok PTT binasının ağır hasarlı olduğu için boşaltıldığını ve deprem bölgesinde 30’a yakın PTT çalışanının yaşamını kaybettiğini vurgulayan Damatoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Depremin vurduğu kentlerde ayakta kalan PTT binaları da ağır hasarlı olduğu için kullanılamıyor. PTT emekçileri konteynerler, çadırlar ve mobil PTT araçlarında hizmet veriyor. Birçok çalışanın evi yıkıldı, yakınlarını kaybettiler. Ancak bu tabloya rağmen PTT yönetimi çalışanlara sadece kısa süre idari izin verdi sonra işe çağırdı. Hatta taş üstünde taş kalmayan Hatay’da personele dağıtıma çıkacakları söylendi.”

“PTT Başmüdürlülerinde dahi ekmek bile temin edilip beslenme sorunu giderilemiyor. Çalışanlar beslenme ihtiyacını kendi imkânları ile gideriyor” diye Damatoğlu şunları da anlattı:

“Biz, ‘depremzedeleri göreve çağırmayın. Ülkenin dört bir yanından arkadaşlarımız depremzede arkadaşlarımızı dinlendirmek için gönüllü, onlar gelsin’ dedik ama dinlemediler. Deprem bölgesinde birçok özel veya kamuya bağlı kurum depremzede personeline izin verdin, ciddi yardımlar yaptı. Fakat 182 yıllık bir kurum olan PTT, bırakın ekonomik bir dayanışma göstermeyi, depremzedeleri zorla çalıştırıyor. Adıyaman Gölbaşı’ndaki Posta Merkezi 24 saat açıktı. Depremde yıkıldı ve orada yaşamını kaybeden PTT çalışanları oldu.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Özgür Özel randevu isteyeceklerini açıkladı: Erdoğan'la görüşme ne zaman olacak? Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı