Putin, Herson ve Zaporijya bölgelerinin bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin bağımsızlıklarını tanıdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusunun Ukrayna’da ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzaladı.

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde düzenlenen referandumlarda "Rusya'ya bağlanma" kararı çıkmıştı. Oylamaya katılanların yüzde 98,42'si Rusya'ya bağlanmaktan yana oy kullanmıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, cuma günü yeni bölgelerin Rusya'ya katılmasına ilişkin Kremlin'de imza töreni düzenleneceğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de kapsamlı bir konuşma yapacağını açıklamıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
DSÖ verileri: En çok alkol tüketen 10 ülke İngiltere'nin tepki çeken göçmen planı parlamentodan geçti İsrail 200 gündür vuruyor: Gazze'de can kaybı 34 bin 183'e ulaştı Mısır, Firavun 2. Ramses'in çalınan 3 bin 400 yıllık heykelini geri aldı Nijerya'dan kaçan Binance yöneticilerinden Anjarwalla, Kenya'da yakalandı