Red Bull, yeni Formula 1 aracını tanıttı

Formula 1'de Red Bull takımı, yarışlarda 2023 yılı için kullanacağı yeni aracını tanıttı. Red Bull'un takım patronu Christian Horner, 2023 yarışları hakkında, "Bence iyi bir yerdeyiz ve geçen yılki ivmeyi devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Red Bull, en popüler motor sporlarından Formula 1 yarışlarında 2023 için kullanacağı aracını New York'ta tanıttı.

Classic Car Club'da Oracle Red Bull Raising tarafından düzenlenen tanıtımda, yeni araç sporseverlerin beğenisine sunuldu, otomobil ve yarış motoru üreticisi Ford ile yapılan ortaklık da duyuruldu.

Ford ile ortaklığın kendisinde "doğru verilmiş bir karar hissi uyandırdığını" belirten Red Bull'un takım patronu Christian Horner, 2023 yarışları hakkında, "Bence iyi bir yerdeyiz ve geçen yılki ivmeyi devam ettirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Bahreyn Grand Prix'si ile 5 Mart'ta başlayacak Formula 1 sezonu öncesi yapılan etkinlikte, Red Bull'un yarışçıları Max Verstappen, Sergio Perez ve firma yetkilileri ile Ford'un CEO'su Jim Farley hazır bulundu.

Etkinlikte şirketin Amerikalı otomobil üreticisi Ford ile ortaklığı da ilan edilmiş oldu.

Red Bull daha önce Honda ile ortak olmuş ancak Honda 2020'de bir yıl içinde Formula 1'den ayrılacağını açıklamıştı.

Formula 1 ekibi için halihazırda yüzlerce kişiyi istihdam eden Red Bull, 2021'de motor yapımı işine girmeye karar vererek rakiplerinden en iyi mühendisleri transfer etmiş ve Londra yakınlarındaki fabrikasında yeni bir ünite açmıştı.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ali Koç'tan 2 Nisan açıklaması: Önümüzde 3 seçenek var Galatasaray'dan Fatih Portakal ve Cem Küçük hakkında RTÜK'e şikâyet Önce Wembley ardından Bernabéu: Real Madrid'in 17'lik yeni yıldızı 3 günde 2 maça damga vurdu Süper Lig'de 33. hafta programı açıklandı Yunanistan basınından Fatih Terim eleştirisi: "Çağ dışı yaklaşım"