Ressam Komet’in cenaze programı belli oldu

‘Komet' adıyla bilinen ressam ve şair Gürkan Coşkun’un, 28 Eylül Çarşamba günü defnedileceği açıklandı. Sanatçı, 14.00’te Mimar Sinan Üniversitesi’nde düzenlenecek törenin ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kanser hastalığı nedeniyle 81 yaşında hayatını kaybeden ressam ve şair Gürkan Coşkun’un cenaze programı netleşti.

Coşkun adıyla bilinen sanatçı, 28 Eylül Çarşamba günü 14.00’te Mimar Sinan Üniversitesi’nde düzenlenecek törenin ardından Bebek Camii’nde kılınacak namazdan sonra Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek.

"Kuyruklu yıldız" anlamına da gelen Komet ismini kullanan sanatçı, Mehmet Güleryüz'ün "Güldüğüme Bakma" adlı nehir söyleşisinde belirttiğine göre ismini, "Bill Haley & His Comets" grubundan esinlenerek aldı.

Yaşamını İstanbul ve Paris'te sürdürmüş olan ressam, Türkiye'de on beş, Paris'te dokuz, Viyana, Salzburg, Lozan ve Brüksel'de ise birer kişisel sergi açtı. Komet ayrıca, birçok uluslararası sergiye katıldı.

Eserleri, Lozan Canton Müzesi, Viyana Modern Sanatlar Müzesi, Kopenhag Grafik Sanatlar Müzesi, Paris Modern Sanatlar Müzesi ve İstanbul Modern gibi müzelerde yer alıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
DSÖ verileri: En çok alkol tüketen 10 ülke Cem Yılmaz öfkelendi: “Bir-iki gerizekalı kendine eğlence bulmuş” İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum Tohumdan sofraya kamuculuk İSKİ açıkladı: İstanbul'da barajların doluluk oranında artış