Sağlık Bakanı Koca: Dilek Hemşire yaşıyor, yanlış bir haber yayıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hemşire Dilek Akçabelen'in hayatta olduğunu, mücadelesinin sürdüğünü açıkladı. Koca'nın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İstanbul Tabip Odası da yanlış bilgi paylaşımından dolayı özür diledi

Sezaryenle doğum yaptıktan Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti söylenen Dilek Akçabelen'in öldüğü yönündeki haberi Sağlık Bakanı yalanladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hemşire Dilek Akçabelen'in yaşamını yitirdiği haberlerinin doğru olmadığını, durumunun ciddi olduğunu ama hayatta olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; " Dilek hemşiremizin durumu ciddi ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" dedi.

11 Nisan'dan bu yana Covid -19 tedavisi gören Dilek Akçebelen'in beyin ölümümün gerçekleştiği yönündeki haberlerle ilgili Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Koca "Dilek hemşiremizin yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. Covid -19’a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisan'dan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" diye yazdı.

HAMİLE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İZNİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Dilek hemşirenin beyin ölümünün gerçekleştiği haberlerinin ardından kamu ya da özel sektörde çalışan gebe personelin durumlarının ne olacağı sorusu da gündeme geldi.

Hemşire Dilek Akçabelen’in öldüğü yönündeki haberlerin ardından sosyal medyada ‘Hamilelere İdari İzin’ etiketiyle kampanya başlatıldı.

1 Haziran Pazartesi gününden itibaren kamuda normal çalışma düzenine geçilecek. Sosyal medyada yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle risk altında olan hamilelerin idari izinli olması talep edildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise idari iznin özel sektörde çalışan gebe personel için de geçerli olması gerektiğini yazdı.

Kampanyaya ilişkin atılan bazı tweetler şöyle:

İSTANBUL TABİP ODASI'NDAN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İstanbul Tabip Odası ise, yanlış bilgi paylaşımından dolayı özür diledi. Paylaşımda, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dilek Hemşirenin durumu hakkında ''öncekinden ciddi ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor'' açıklamasını yaptı. Dün akşamki yanlış bilgi paylaşımımız için başta ailesi olmak üzere özür diliyoruz. Umudumuzu koruyoruz." ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilek Akçabelen'in doğum yaptıktan koronavirüsten yaşamını yitirdiği haberleri yayınlanmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı