Samandağ’a denizden yardım götürdüler

Mersin Yelken Akademisi Oytun Çalışlar’ın çağrısıyla seferber olan gönüllüler, Hatay’ın Samandağ ilçesine 3 tekne dolusu akaryakıt, içme suyu, bebek bezi, bebek maması, paketli gıda, konserve gibi yardım malzemelerini götürdü.

Abidin YAĞMUR

Mersin Yelken Akademisinin çağrısıyla seferber olan gönüllüler, karayoluyla ulaşmanın mümkün olmadığı Hatay’ın Samandağ ilçesine 3 tekne dolusu insani yardım malzemesi götürdü. Özel teknelere, Sahil Güvenlik Komutanlığı emrindeki botlar eşlik etti.

Mersin Yelken Akademisi Oytun Çalışlar’ın çağrısı üzerine gönüllüler akaryakıt, içme suyu, bebek bezi, bebek maması, paketli gıda, konserve gibi ürünleri Çamlıbel Balıkçı Barınağına getirdi.

Burada bir tekneye tamamen su yüklenirken 2 tekneye de diğer insani yardım malzemeleri yüklendi. 3 tekne, Sahil Güvenlik Komutanlığı emrindeki botları eşliğinde Hatay’ın Samandağ ilçesine doğru yola çıktı.

Oytun Çalışlar, “Bir tekne yardım toplamak adına çıktığım bu yolda çığ gibi büyüyen destek ve desteğin öncüleri olan Mersin Yelken Akademisi kursiyerleri sayesinde 3 tekne insani yardım topladık. Yardımlar yolların kapalı olduğu Samandağ’a ulaşmak üzere Sahil Güvenlik botları eşliğinde yola çıktı. Devamını getirmeyi düşündüğüm bu organizasyonda destek veren herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı AKP'li Bursa Büyükşehir Başkanı Aktaş, 26 milyon liralık şirkete ortakmış Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı