Sanatçı Semih Sergen hayatını kaybetti

Sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncular Burak Sergen ve Toprak Sergen kardeşlerin babası, sanatçı Semih Sergen, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşamını yitirdi.

Burak Sergen, sosyal medya hesabından babasıyla olan resmini paylaşarak, “Canım babacım elveda…” notunu düştü. Toprak Sergen de babasının doğum tarihi olan 13 Mayıs 1931’i yazarak yanına sonsuzluk işareti ekledi.

PAZARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Semih Sergen için pazartesi günü saat 11.00’de Ankara’da, Küçük Tiyatro’da bir tören yapılacak. Cenaze, öğle namazının ardından kılınacak namazın ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

SEMİH SERGEN KİMDİR?

İstanbul’da 11 Mayıs 1931’de dünyaya gelen Semih Sergen, gençlik yıllarında marangozluktan boyacılığa kadar çeşitli işler yaptı. Tiyatro ilgisi çocukluk yıllarında başlayan Sergen, okuduğu okulun tiyatro kolu başkanı oldu.

Ailesinden gizli konservatuvar sınavına giren ve 1949’da Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Nurettin Sevin, Mahir Canova, Cüneyt Gökçer gibi isimlerin öğrencisi olan Sergen, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nü birincilikle bitirdikten sonra birçok önemli karakteri canlandırdı.

Tiyatroda 100’ün üzerinde oyunda başrolde yer alan, 40’ın üzerinde oyunu sahneye koyan ve oyunlarını topladığı 11 kitabı ve 17 de şiir kitabı bulunan Sergen, Türkiye’de ilk 45’lik şiir plağını hazırladı.

1958’de “Duvaklı Göl” filmiyle Yeşilçam’a adım atan Sergen, Bodrum’da kendi ismiyle kurduğu Semih Sergen ve Dostları Tiyatrosu’nu yönetiyordu.

(ANKA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Zülfü Livaneli’ye ‘Yılın En İyi Hikâye Ödülü’ Aşkın Nur Yengi’den emekli aylıklarına gönderme Sanatçı Nur Yoldaş hastaneye kaldırıldı Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu'na fotoğraf tepkisi Kadınların sözü albüme ses oldu