Sedat Peker, bu kez Erdoğan’ın fedaisini anlattı

Politika Servisi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Twitter’daki ‘Deli Çavuş’ isimli hesabından bu sefer Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Yeşildağ ailesiyle ilgili önemli iddialar ortaya attı. Hasan Yeşildağ ile kardeşleri Metin ve Ali Yeşildağ hakkında 75 tweet paylaştı. Peker paylaşımlarında "Bugün bakanlardan dahi güçlü olan ancak kamuoyunda çok fazla bilinmeyen üç ayrı yapıya ufak bir selam vereceğiz" dedi. Peker’in paylaşımındaki konu başlıkları şu şekilde:

•Cezaevi Cinayetleri: 1989 senesinde Paşakapısı Cezaevi’nde Ali Yeşildağ ve Metin Yeşildağ ile tanıştığını aktaran Peker, ikilinin önce Bursa Cezaevi’nde bir mahkûmu daha sonra da Bayrampaşa Cezaevi’nde 1 kişiyi öldürüp birçok kişiyi yaraladıklarını aktardı.

•İsviçre Anıları: Hasan Yeşildağ’ın İsviçre ziyaretine değinen Peker, orada İsviçreli kız arkadaşı üzerinden İsviçre’deki bankaları dolandırmasına değindi. Peker, “Paraları alıp Türkiye’ye kaçtıktan sonra kız intihar ediyor. Ancak hayatta kalıyor. Fakat tutuklanıp cezaevine giriyor” dedi.

•Türkiye’ye kaçtı: Hasan Yeşildağ’ın dolandırıcıktan arandığı dönem Türkiye’ye kaçıp, tekrar yerleştiğini belirten Peker, geldikten sonra Mesut Yılmaz’ın Anavatan Partisi’nde belediye meclis üyesi olduğunu söyledi.

•Bomba malzemeleri: Hasan Yeşildağ’ın İsviçre’de polisler tarafından İtalyan pasaportuyla yakalanıp gözaltına alındığını aktaran Peker, “Polisler Hasan Yeşildağ’ın evine gidince bomba yapımında kullanılan tüm malzemeleri ele geçiriyorlar. Ancak Hasan Yeşildağ 5-6 ay cezaevinde kalıp tahliye oluyor” ifadelerini kullandı.

•Kardeşini teslimatta kullandı: Peker, Hasan Yeşildağ’ın 12 Eylül Darbesi öncesi evinde bulunan patlayıcı ve bombaları ilkokulda okuyan kardeşi Ali Yeşildağ’a verip başka birine teslim etmesi için sokağa yolladığını ifade etti.

•Fidye için kaçırma planı: Peker ayrıca Hasan Yeşildağ'ın, Aziz Yıldırım’ın yeğeni Süreyya Yalçın'ı fidye için kaçırma planı yaptığını da iddia etti.

ERDOĞAN VE YEŞİLDAĞ İLİŞKİSİ

12 Eylül Darbesi’nden önce ülkücü olarak bilinen Yeşildağ, bu dönemde birçok suça karıştı. Suikast, soygun gibi nedenlerle birçok kez yakalanan Yeşildağ, İsviçre’de uyuşturucu ve örtülü faaliyetlerden cezaevinde yattı. Ancak Yeşildağ’ın tanınmaya başlaması Erdoğan ile tanışmasına dayanıyor. Hasan Yeşildağ, 1998 yılında Tayyip Erdoğan Pınarhisar Cezaevi’ne girdiğinde sahte çek suçundan içeri girerek 4 boyunca korumalığını yaptı. Değişik bağlantılarla sık sık gündeme gelen Yeşildağ’ın adı Susurluk çetesi, Abdi İpekçi cinayeti, Abdullah Çatlı ekibi gibi birçok olayla anıldı. Yeşildağ yakın dönemde Çamlıca Kulesi’ndeki 360 Kafe - Restoran işletmesini ihalesiz olarak almasıyla da gündeme geldi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Sandığa giderken bunları hatırla Erbakan, 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız' diyerek şartlarını sıraladı İlk kadın başkan olacak AKP’nin sarsılan kalesi düşecek mi? İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler