Şeker pancarı alım fiyatı açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Şeker pancarı alım fiyatı yüzde 245 artışla ton başına 1450 lira olmuştur" açıklaması yaptı. Ancak, bin 450 liralık taban fiyat, çiftçinin beklentisini karşılamadı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şeker pancarı alım fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kirişci "Bu yılki şeker pancarı alım fiyatını ton başına 1400 TL olarak açıklıyoruz. Ayrıca, pancar üretim kotasını tamamlayan üreticilerimize ton başına 50 TL kota tamamlama primi verilecektir. Böylece şeker pancarı alım fiyatı, yüzde 245 artış ile ton başına 1450 TL olmaktadır" dedi.

ÇİFTÇİNİN BEKLENTİSİNİ KARŞILAMADI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada belirlenen fiyatın çiftçinin beklentisini karşılamadığını söyledi.

Gürer, “Şeker pancarı taban fiyatı çiftçiyi memnun etmedi. 50 liralık bir destekle bin 450 liralık taban fiyat, çiftçinin beklentisini karşılamadı. Çiftçinin beklentisi, bin 700 lira civarında bir taban fiyattı. Bir yıl önce 93 bin olan şeker pancarındaki çiftçi sayısı, bu yıl 78 bine düştü. Sürekli olarak çiftçi sayısı azalıyor. Önümüzdeki süreçte, şeker fiyatlarının artması yanında çiftçinin ekim yapmama riski de bu şekilde büyüyor” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kayıp sürüyor: Gram altın 3 haftanın en düşük seviyesinde Mehmet Şimşek: Belli ki kötü niyetli çevreler var IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi: Tahsilat yapanlara ne işlem yapılacak? Dünya ekonomisi nereye gidiyor? Saray’ın ‘itibardan tasarruf’ ile sınavı