Serdar Semiz isimli erkek Canan Semiz'i katletti: Defalarca şikayetçi olmuş!

İstanbul'da boşanma aşamasında olduğu Serdar Semiz isimli erkek tarafından katledilen Canan Semiz'in defalarca şikayetçi olduğu ve koruma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

İstanbul Esenler'de boşanma aşamasında olduğu Serdar Semiz isimli erkek tarafından katledilen Canan Semiz’in öldürülmeden önce 2 yıldan uzun süre boyunca koruma kararı aldığı, Serdar Semiz’in koruma kararını ihlal etmesine rağmen hakkındaki zorlama hapsi talebinin reddedildiği ortaya çıktı.

Anayurt Gazetesi'nden Demet Aran'ın haberine göre; Canan Semiz, Serdar Semiz'den boşanmaya karar verince İstanbul’dan Ankara’ya taşındı. Bu süreç içerisinde de 8 Temmuz 2020’de Ankara 3. Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı. Davanın ilk duruşması ancak 2021 yılında görüldü. Bu geçen süreçte Ankara’da iş bulamayan Canan Semiz, İstanbul’a dönmek zorunda kaldı. Hâkim, davanın açıldığı tarihte Ankara’da ikamet eden Canan Semiz’in İstanbul’a taşınmış olması gerekçesiyle yetkisizlik kararı verdi. Böylece zaten 1 yıl boyunca başlamayan boşanma davası daha da uzamış oldu.


Bu süreçte Canan Semiz, boşanma davasını açtığı zaman aldığı koruma kararını düzenli olarak yeniledi. 2 yılı aşkın süre boyunca koruma kararını uzatan Canan Semiz, Serdar Semiz’in koruma kararlarını ihlal ettiği durumlarda defalarca karakola şikâyette bulundu.

AYNI MAHKEME ZORLAMA HAPSİ TALEBİNİ REDDETTİ

Koruma kararı ihlallerinin en ağırı 9 Ağustos 2022 tarihinde yaşandı. Serdar Semiz, Canan Semiz’in evine giderek camlarını yumrukladı, saksılarını devirdi ve Canan Semiz’i ölümle tehdit etti. Bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, koruma kararının ihlal edildiğini tespit ederek Serdar Semiz’in cezalandırılmasının uygun olduğu yönündeki yazıyı mahkemeye gönderdi. Canan Semiz’in avukatları da görüntüleri eklediği dilekçeyi mahkemeye sunarak 6 aylık zorlama hapsi talep etti. Boşanma davasında yetkisizlik kararı veren Ankara 3. Aile Mahkemesi, bu defa da zorlama hapsi talebini, Serdar Semiz’in eve girmemiş olduğu tespiti ile reddetti.

CİNAYETE YOL VERDİLER

Boşanma davasını yetkisizlik kararı ile uzatan, defalarca uzatılan koruma kararı ihlal edilse de zorlama hapsi vermeyen yargının engel olmadığı Serdar Semiz, 30 Ocak günü Canan Semiz’i öldürdü.

Süreci Anayurt’a anlatan Canan Semiz’in avukatı Elife Uğur, şunları söyledi:

“Biz boşanma davasını 2020’de açtık. Davayı açarken özellikle durum sıkıntılı olduğunu, kocasının sürekli tehdit ettiğini söyledik. 2020 yılında açtığımız davanın ilk duruşması 2021’de anca görüldü. 1 yıl sonra duruşma görüldüğünde biz hâkime ısrarla tehlikeyi dile getirmemize rağmen yetkisizlik kararı verildi. Kararı istinafa taşıdık. Bu süreçte de koruma kararını uzattık. Koruma kararı devam ederken ağır ihlallerde şikayetçi olmaya başladık. Canan Hanım’ın defalarca şikâyeti var karakola. Kapı çerçeveyi indirdiği 9 Ağustos 2022’de Canan Hanım görüntüleri bize de gönderdi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı 6284’ün ihlal edildiği tespitini mahkemeye iletti. Cezalandırılması uygundur diye bildirim yaptı. Biz de görüntüleri eklediğimiz dilekçeyi gönderdik. Buna rağmen mahkeme duruşmada evin içine girmediği için ihlal olmadığına karar verdi. Karara itiraz ettik. Sonuç alamadık. Hâkimi Hakimler ve Savcılar Kuruluna şikâyet ettik. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptık. Israrla belirttik öldürülecek diye. Kimse ciddiye almadı. Sonuç da ortada.”

“DEVLET BİR TALİHSİZ KADINA SAHİP ÇIKAMADI"

”Av. Uğur, son olarak Canan Semiz’in ısrarla “Benden sonraki kadınların canı yanmasın” diyerek hukuk mücadelesini sürdürdüğünü anlattı ve şöyle konuştu:

“Öldürülen kadının magazinsel boyutu ile ilgilenildi. Magazinsel boyutuyla ilgilenmeyin. Bu bir hukuk mücadelesi. Haberlerde talihsiz kadın diye verildi. Talihsiz kadın kendisine sahip çıktı, çocuklarına sahip çıktı da devlet bir talihsiz kadına sahip çıkamadı. Göz göre göre seyrettiler. Hakimlerin takdir yetkisi neden kadınlara kan, kurşun, ölüm olarak dönüyor? Ben bunu kabullenemiyorum. ”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Oyuncu Hayal Garip, şiddete maruz bırakıldığını açıkladı Bursa’da vahşet: Hamile kadını cinsel ilişki sırasında öldüren erkekten çirkin savunma Uşak Üniversitesi'nde taciz skandalı: Öğretim görevlisi açığa alındı Fatih'te bir kadına şiddet uygulayan erkek, tutuklandı İntihar girişiminde bulunan Zelal: Abilerim istismar etti, ailem intihara zorladı