SES davası bir kumpas

SES Eş Genel Başkanı Atabey ve eski eş genel başkanı Erden’in tutuklanması büyük tepki çekti. İHD Başkanı Türkdoğan davanın bir kumpas olduğunu söyledi.

SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in SES yöneticilerinin ‘örgüte üye olmak’ iddiasıyla yargılandığı davada hakkında verilen karar üzerine tutuklanmasına tepki büyük. Selma Atabey’in de aralarında bulunduğu ve eski Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in tutuklu bulunduğu 8 SES yöneticisinin ‘örgüte üye olmak’, ‘örgütü yönetmek’ ve ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla yargılandıkları davanın ikinci duruşması önceki gün Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Daha önce de eski başkan Gönül Erden’in tutuklanmasının ardından Selma Atabey’e de aynı karar verildi.

HUKUKA AYKIRI

Tutuklama kararına tepki gösteren SES, basın toplantısı düzenledi. SES avukatı ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, tanıkların mahkemeye getirilerek dinlenmediği için yöneticilerin tutukluluğunun uzatıldığını belirtti. “Bu dava tamamen hukuka aykırı dava haline, arkadaşlarımıza yönelik kumpas haline gelmiş durumdadır” diyen Türkdoğan, şunları dile getirdi: “Davanın en dikkat çekici yanı şuydu; savcılık kendi tanıklarını hazır edecekti fakat ısrarla hazır etmedi. Mahkeme tanıkların dinlenmesi ile ilgili 3 ay önce yazı yazmıştı ve bu bir tutuklama gerekçesiydi. Eski Eş Genel Başkanımız Gönül Erden onunla ilgili aleyhte beyanda bulunan tanık dinlenmediği için tutukluluğunun devamına karar verilmişti, bu kişi ile ilgili yazı yazıldı. Bu dava tamamen hukuka aykırı dava haline gelmiş durumdadır. Tüm adli personele bir kez daha uyarıda bulunmak istiyorum; kanunun dışına çıkmayın, kendinizi kullandırtmayın. Hangi siyasi odak sizden ne istiyorsa buna izin vermeyin.”

İngiliz Kamu Sendikaları Birliği (UNISON) Genel Sekreteri Christina McAnea da “İddiaya konu olan faaliyetler İngiltere’de sendikacılar olarak yaptığımız çok sıradan faaliyetler. Buradaki arkadaşlarımızın yürüttüğü normal faaliyeteler terörizm olarak veya terörizme katkı olarak yorumlanabiliyor” diye konuştu.

ANKA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı