Silivri’de arkadaş görüşü dört ay sonra onaylandı

Haber Merkezi

Gezi davası kapsamında tutuklanıp Silivri Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın arkadaş görüşçüleri dün onaylandı. Kahraman ve Atalay 4 aylık tutukluluklarının ardından arkadaşlarıyla görüşebilecek. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Mücella Yapıcı’nın ise görüş engeli sürüyor. Yapıcı’nın daha önce görüşebildiği 2 arkadaşı ‘gerekçesiz’ şekilde engellenmişti.

Öte yandan Gezi tutuklularının aileleri temmuz ayında yaptıkları açık görüşün fotoğraflarını paylaştı.

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “12 Ağustos, Silivri'de 11. kapalı görüşten notlar: Gezi rehineleri Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Hakan Altınay dayanışmayla selamlarını ilettiler; çok iyiler! Arkadaş görüşlerinin onaylanmasıyla bayram yeri gibiydi koridorlar.” Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay da şöyle dedi: “İnsanın geçmişi temiz, inançları güçlü olduğunda direnci kırılmıyor. Can, Hakan, Tayfun selam ve sevgilerini ilettiler dostlara.”

Can Atalay ve ailesi.

Hakan Altınay’ın eşi Hande Altınay ise şunları dile getirdi: “100 günden fazla haksız tutukluluğa rağmen bugün de aynı umut, sevgi ve haklılıkla bir aradaydık. Herkese çok selamları var, her zaman umudumuz olsun, bir de adalet!”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Özgür Özel randevu isteyeceklerini açıkladı: Erdoğan'la görüşme ne zaman olacak? Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı