Sinpaş’ın ÇED sürecine itiraz için 10 gün verildi

Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Sinpaş Resort Otel ve Devre Mülk Projesine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'n dosyayı askıya çıkardığı 10 günlük süreye tepki gösterdi. Açıklamada, yangından mal kaçırırcasına süreci hızlandırmaya çalışıldığı vurgulandı.

BirGün EGE

Muğla Marmaris'in İçmeler Kızılbük mevkiinde yapımı devam eden Sinpaş Resort Otel ve Devre Mülk Projesine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED dosyasını tamamladı. Dosya 10 günlük itiraz süresi verilerek askıya çıkarıldı.

Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, dosyanın 10 günlük itiraz süresiyle askıya çıkarılmasına tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, "Bin bir emekle hazırlık yaparak İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısında kendilerini bilgilendirdiğimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yangından mal kaçırırcasına süreci hızlandırmaya çalışmaktadır. SİNPAŞ inşaatının çevreye verdiği zarar konusunda kendilerini ayrıntılı biçimde bilgilendirdiğimiz bakanlık yetkilileri, bakanlık isminde yer alan çevre ve iklim değişikliği konularındaki sorumluluklarını unutarak, çevreyi ve doğayı şehircilik ve inşaat faaliyetlerine kurban etmeye kararlı bir yönde adım atmışlardır. Bakanlığa her şeyden önce şunu hatırlatmak isteriz: ÇED dosyası bir taahhüt bildirgesidir" denildi.

"YASAK VE HUKUKSUZLUĞU KILIF UYDURMA YÖNÜNDE BİR ADIM"

Açıklamada, “Önceki ÇED dosyasındaki taahhütlerine uymayan, doğada yarattığı yıkım bilirkişi raporlarıyla ispatlanmış olan; inşaat yasağında, Mahkeme kararı sonrası ve Mühür işleminden sonra hatta şu an dahi faaliyetine kaçak olarak devam eden bir firmanın taahhütlerine uyacağı kanaati taşımak akla ve mantığa aykırıdır. Bu gerçeği unutarak, bu kadar kısa süre içinde ÇED dosyasının tekrar askıya çıkarılması, bakanlığın yalnızca yasak, savma ve hukuksuzluğa kılıf uydurma yönünde atılan bir adım olarak değerlendirilmeli ve faaliyetini yasal olarak durdurması zorunlu iken çalışmalarına devam eden Sinpaş’ın yasaları çiğnemeye devam etmesine onay veren bir adım olarak görülmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Sağlıklı bir çevrede yaşamak konusunda anayasal haklarını savunan yurttaşlar olarak, anayasa ve yasaların hükümlerini bir devlet kurumuna hatırlatmaktan hicap duyulduğu belirtilen açıklama, şöyle devam etti:

"Kamunun çıkarını korumak üzere o göreve gelen yetkililer, kâr amacıyla her türlü çevresel yıkımı ve hukuksuzluğu kendilerine hak gören şirketlere ya da özel kişilere değil, doğaya, çevreye ve halka karşı sorumludur. Bu sorumluluklarını unutanların ya da suça ortak olanların, tarihe hak ettikleri biçimde geçmeleri için mücadele etmeye devam edeceğimizi bildiririz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çanakkale kül soluyacak Bayraklı’da kemer sıkma politikası Velilerden özel okul yönetimine protesto: Öğretmenlerimizin yanındayız İzmir’de korunacak alan sınırları iptal edildi TPI Kompozit’te işçiler greve gidiyor