Şinpaş’ın hukuksuzluğuna karşı direniş sürüyor

Muğla Kızılbük’te, Sinpaş’ın otel projesi inşaatının mahkemenin ‘dur’ kararına rağmen devam etmesine karşı başlatılan nöbet sürüyor. Açıklamada, "Kanunların işletilmesi için bir mücadele veriyoruz. Buranın yaşaması için hepimizin elinden geleni yapması gerekiyor" denildi.

BİRGÜN EGE

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızılbük’te inşaatı süren Sinpaş GYO projesine ilişkin mahkemenin "ÇED gerekli değildir" kararının iptaline rağmen, şirket faaliyetine devam ediyor. Projenin durdurulması için Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Marmaris MUCEP Meclisi’nin başlattığı nöbet eylemi ise sürüyor.

Basın açıklamasında konuşan Marmaris Kent Konseyi üyesi Halime Şaman, “Kanunların işletilmesi için bir mücadele veriyoruz. Buranın yaşaması için hepimizin elinden geleni yapması gerekiyor. Görevini yerine getirmeyenlere karşı burada mücadele veriyoruz. Biz yaşam alanlarımızı savunuyoruz. Mahkeme kararı olmasına rağmen inşaat devam ediyor. Suç işliyorlar. Burada başka kanunların işletilmesini istemiyoruz. Bu inşaat bizzat vali tarafından durdurulmalıdır. Aksi takdirse hem valilik hem de bu inşaat şirketi Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymamak suçunu işliyorlar” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Güllük Limanı’nın işletme hakkı 45 yıllığına satıldı Aytaç Kurt: Birinci görevim Datça’yı korumak Tunç Soyer'den veda buluşması: Maksimum potansiyelimle çalıştım Selçuk’ta anketler "Filiz Ceritoğlu Sengel" diyor İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Egeşehir A.Ş. dirençli kent için devrede