Sıra size gelmeden hemen örgütlenin!

Mersin’de İrfan Özer, evli olduğu kadını ve kendi annesini vurarak öldürdü. Özer’in geçen yıl Dersim’deki sokak kedilerini de “İçlerinde şeytan var” diyerek öldürdüğü, Yasemin’e de “Seni de böyle öldüreceğim” dediği belirtildi. Amca Akyıldırım, kadın cinayetlerine isyan etti.

Sibel BAHÇETEPE

Mersin’de İrfan Özer adlı erkek, 90 yaşındaki annesi Muzaffer Özer ile evli olduğu 48 yaşındaki Yasemin Özer’i vurarak öldürdü. Yasemin Özer’in yakınları, İrfan Özer’in tarikatlarla bağının olduğunu ve geçen yıl da Dersim’deki sokak kedilerini de öldürdüğü ve “İçlerinde şeytan vardı öldürdüm. Seni de öyle öldüreceğim” dediğini söyledi. Yasemin'in amcası Ahmet Akyıldırım "Katillere, erkek düzenine başkaldırın, örgütlenin. Yeter artık kadınlar öldürülmesin" dedi.


Olay 17 Mart günü Mersin Toroslar ilçesine bağlı Mithat Toroğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Özer ailesinin yaşadığı evden silah sesi duyan komşularının polise yaptığı ihbarda eve giren ekipler, Muzafer Özer ile gelini Yasemin Özer'in cansız bedeniyle karşılaştı. Gözaltına alınarak tutuklanan İrfan Özer’in ifadesinde eşini, "Anneme iyi bakmıyor"; annesini ise "Yaşlı, acı çekmeden ölsün" diyerek öldürdüğünü söylediği ortaya çıktı. Özer'in tarikatlarla bağının olduğu ve geçen yıl Dersim'de "İçlerinde şeytan var" diyerek 5 kediyi tabanca ile öldürdüğü öğrenildi. Çifte cinayet işleyen katilin, Dersim'in Mazgirt ilçesinde Yatılı Bölge Okulu’nda eğitim görürken tarikatların etkisine girdiği öne sürüldü.

ERKEK DÜZENİNE KAFA TUTUN

Yasemin’in amcası Ahmet Akyıldırım, BirGün'e yaptığı açıklamada, İrfan Özer'in iki silah kullandığını ve birinin ruhsatsız olduğunu belirterek "Silahlardaki bütün mermileri sıkmış. Yasemin'in kolu kırık ama öldürmeden önce mi kırıyor, sonra mı onu da bilmiyoruz. Ama kolunu bile kırmış. Önce annesini öldürmüş, sonra Yasemin kaçmaya çalışırken kapının eşiğinde Yasemin'i öldürmüş, öyle de soğukkanlı bir şekilde bu vahşi cinayeti işlemiş" dedi. Komşuların silah seslerini duyması üzerine olay yerine polislerin geldiğini anlatan amca Akyıldırım "Şahıs, gidip teslim olmuyor. Polis gidip alıyor. Kasım ayında köye giderken kedileri 'bunların içine şeytan kaçmış' diye öldürüyor ve Yasemin'e diyor ki 'Seni de bunlar gibi öldüreceğim'. Olay bundan ibaret" diye konuştu. Kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken amca şöyle devam etti:

"Bu dünyanın ve hayatın sahibi olanlar, anneler, ablalar, eşler ve kızkardeşler. Yasemin Akpınar Özer. Hızla ve hiç durmadan öldürmeye devam ediyorlar. Bu ülkenin katil olarak yetiştirdiği adamlar, adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Sıra size gelmeden el ele verin, bir araya gelin, örgütlenin, kafa tutun katillere ve onların erkek düzenine. Bir daha Yaseminler, Özgecanlar, Pınarlar, Berfinler ve Zeynepler katledilmesin."

***

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde evli olduğu Hemşire Hülya Er Tortop’u ‘kıskançlık’ bahanesiyle öldürdüğünü söyleyen erkek Murat Tortop hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Sanık Tortop'un eşini aşırı kıskandığı için olayı bir anlık kızgınlıkla işlediğini de söylediği ifade edilen iddianamede savcı Murat Tortop'un herhangi bir 'haksız tahrik' altında bulunmaksızın eşini bilerek ve isteyerek, doğrudan kastı ile 11 bıçak darbesiyle öldürdüğünü belirtti. Savcı, Tortop'un eşine cam şişe ile vurduğunu, bıçakla böbreklerinde derin kesiler oluşturduğunu, karaciğerini deldiğini, ayrıca göğüs ve sırt kısımlarına gelen bıçak darbelerinin kalpte ölümcül yara oluşturduğunu vurguladı. İddianame, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

***

Sedefnur davasında beraat

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 7’nci kattan düşen Sedefnur Çağlar’ın ağır yaralanmasına ilişkin tutuksuz yargılanan sanık polis memuru hakkında beraat kararı verildi. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, hakkındaki suçlama nedeniyle açığa alınan tutuksuz sanık polis memuru Ahmet Ata ile taraf avukatları katıldı. Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanık Ahmet Ata’nın üzerine atılı suçu işlediğinin şüpheli olması sebebiyle, ‘şüpheden sanık yararlanır’ ilkesinin uygulanması gerektiğini belirterek sanığın beraatini istedi. Son savunmaların alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ahmet Ata’nın yapılan yargılaması sonucunda üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi. Sanık hakkında önceki celselerde verilen adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararları da kaldırıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bursa’da vahşet: Hamile kadını cinsel ilişki sırasında öldüren erkekten çirkin savunma Oyuncu Hayal Garip, şiddete maruz bırakıldığını açıkladı Uşak Üniversitesi'nde taciz skandalı: Öğretim görevlisi açığa alındı İntihar girişiminde bulunan Zelal: Abilerim istismar etti, ailem intihara zorladı Kütahya'da bir erkek, evli olduğu hamile kadını katletti!