Sokağa çıkma yasağı sona erdi, seyahat kısıtlamaları kalktı

Koronavirüsle mücadele kapsamında 15 kentte uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi. 1 Haziran itibariyle 15 kentte uygulaması süren şehirlerarası seyahat kısıtlaması da kaldırıldı. 1 Haziran itibariyle kaldırılan tüm yasaklara dair ayrıntılar haberimizde...

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları sona erdi.

İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta ilde şehirler arası yolculuk giriş çıkışları bu gece itibariyle sona erdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede, 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edileceği bildirilmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada, “Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran'dan itibaren kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmememiz halinde yeniden getirebiliriz. 1 Haziran itibariyle kamu personelleri iş başı yapacaklar. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlandırılmasını pazar günleri 14:00 saatleri arasında istisna kapmasında olması devam edecek” demişti.

1 Haziran itibariyle sona eren diğer yasaklar şöyle:

KAFE, RESTORAN, YÜZME HAVUZLARI AÇILIYOR

1 Haziran itibarıyla restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahlinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak.

BAZI İŞLETMELER KAPALI KALACAK

Bar, pavyon, meyhane, gece kulübü gibi eğlence mekanları ile nargile kafelerin yasağı ise sürecek.

İDARİ İZİN SONA ERİYOR

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran itibarıyla normal mesailerine başlayacak.

KREŞ VE ANAOKULU AÇILIYOR

Kreşler ve gündüz bakım evleri 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

0-18 YAŞ İÇİN KISITLAMA DEVAM

20 yaş altını kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması 18 yaşa çekildi. 0-18 yaş grubunun tamamı sadece çarşamba ve cuma günleri, 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ BELİRLİ SAATLERDE SOKAKTA

65 yaş ve üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Bu yaş grubundakiler pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

MÜZE, PLAJ, KÜTÜPHANELER AÇILACAK

Plajlar, milli parklar, müze ve ören yerleri, kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran itibarıyla açılacak.

HİPODROMDA YARIŞLAR DEVAM EDECEK

Hipodromların 10 Haziran'da açılmasıyla Türkiye Jokey Kulübü at yarış oynatmaya devam edecek.

SÜRÜCÜ KURSLARI AÇILIYOR

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri, sürücü kursları 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek. Yine aynı tarihte hayvan satış yerleri de açılacak.

SPOR TESİSLERİ VE AÇIK HAVADA OTURMA ALANI BULUNAN MEKANLAR AÇILIYOR

Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler 00.00'a kadar hizmet verebilecek. Açık havada oturma alanları bulunan mekanlarda, saat 00.00'da sona erdirilmesi şartıyla konser düzenlenebilecek.

FUTBOL MÜSABAKALARI DEVAM EDECEK

Pandemi nedeniyle ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Ligler’de (BAL) maçların 12-13-14 Haziran haftasında başlayacak.

65 YAŞ ÜZERİ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

65 yaş üstü vatandaşların seyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet, İçişleri Bakanlığı e-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı Sistemi üzerinden yapılıyor. Düzenlenen “Seyahat İzin Belgesi” tek yön geçerli oluyor ve seyahat izin belgesi olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların, en az 30 gün boyunca gittikleri yerleşim yerinde kalmaları esas gerekiyor.

Düzenlenen “Seyahat İzin Belgesi” tek yön geçerli olacak ve seyahat izin belgesi olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların, en az 30 gün boyunca gittikleri yerleşim yerinde kalmaları esas olacak.(65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza seyahatlerinde refakat eden kişiler 72 saat içinde geri dönebileceklerdir.)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı Sandığa giderken bunları hatırla İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler Uzman isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini Meteoroloji'den sağanak uyarısı