Sol Feminist Hareket, ‘tarikatta istismar davası’ için İzmir’de sokağa çıktı

Sol Feminist Hareket, Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'nin 6 yaşında 'evlendirilerek' cinsel istismara maruz bırakıldığı skandalının yarın İstanbul’da görülecek duruşması için İzmir’de davaya çağrıda bulundu.

BİRGÜN EGE

Sol Feminist Hareket, BirGün'ün ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'nin 6 yaşında 'evlendirilerek' cinsel istismara maruz bırakıldığı skandalının ilk duruşmasına çağrı yaptı.

İstanbul’da 30 Ocak Pazartesi (yarın) İstanbul Adliyesi’nde görülecek olan ilk duruşması için İzmir’de bir araya gelen Sol Feminist Hareketli kadınlar, gerçekleştirdiklerin yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenledi.

Gerçek adalet için davanın takipçisi olacaklarını söyleyen Ezgi Eylem Şahin, “AKP’nin 20 yıllık iktidarı boyunca devletin tüm imkânlarını önüne serdiği, kamu arazilerini peşkeş çektiği, kamu kaynaklarını akıttığı ve devletin kurumlarını pay ettiği tarikatlarda yaşanan skandallar ne ilk ne de münferit. Failler, kendileri sömürü, yağma ve talanla zenginleşirken halkı derin yoksulluğa iten, tarikat ve cemaatlere mecbur bırakan iktidar mensuplarıdır. H.K.G’nin beyanı, ses kayıtları ve fotoğraflar, tüm gerçekliğiyle ortada olmasına rağmen failleri korumak, tarikat ve cemaat karanlığını ak-lamak için medyasından bakanlarına, milletvekillerinden bürokratlarına devletin tüm kurumları seferber edildi. H.K.G’nin kimliği ifşa edilerek yaşamı bir kez daha tehlikeye atıldı, tüm suçu çocuğa ve kadına yükleyen malum koro bir kez daha devreye girdi; H.K.G bu eril ittifakın şiddetine bir kez daha maruz bırakıldı” dedi.

“AKP FAİLLERİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR”

AKP iktidarının bu olayda da failleri aklamaya devam ettiğini vurgulayan Şahin, “Çocuk istismarının önünü açan yasaları meclise getiriyor, istismarı anayasallaştırmaya çalışıyor. İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede hukuksuzca feshediyor. 6284 sayılı yasaya saldırıyor, yasayı ise çocukları ve kadınları korumak için değil, şiddet ve istismarın üzerine giden gazetecileri susturmak için kullanıyor. Kadını içine hapsetmeye çalıştıkları şiddet yüklü ailenin bakanı cinsel yönelimi farklı olan yurttaşlara karşı varoluşlarını hedef alıp nefret suçu işlemeye devam ediyor, şiddeti alkolizme bağlayıp şiddeti ve sömürüyü yaratan tüm nedenleri görünmez kılmaya çalışıyor” diye konuştu.

“ÜLKEYİ TALİBANLAŞTIRMAK İSTİYORLAR”

Şahin, bu davanın, ortaokul ve lisede, yani çocuk yaşta evlilik adı altında istismarı normalleştiren MEB yönetmelik değişikliğini yapanlara, 4+4+4 kesintili eğitim sistemiyle, dinselleştirme politikalarıyla kız çocuklarını eğitimden koparanlara, yargı kararlarıyla imam nikahının yasallaşmasının, cinsel ilişkide rıza yaşının düşürülmesinin önünü açıp kararlarını fetvalara uyduranlara, 9 yaşında çocukla evlenilebilir diye istismar fetvası verenlere, fetvalarla kadınların seyahat hakkından yaşam hakkına kadar bütün haklarını gasp etmeye, tahakküm altına almaya, köleleştirmeye çalışanlara, istismar, şiddet, taciz ve tecavüz faillerine iyi hal indirimi ya da ödül gibi cezalar verenlere, cezasız bırakanlara ve afla erken salıverenlere, dini kullanarak insanların inancını sömürüp çocuklara ve kadınlara her tür şiddeti uygulamanın ve kendi zenginleşmesinin aracı haline getirenlere, kendisi lüks içinde yaşayıp polis korumasıyla, çantacıyla, on binlerce liralık kıyafetlerle, lüks araçlarla gezerken din sömürüsüyle halkı yoksullaştırmaya ortak olan şeyhlere, tarikat liderlerine, Anayasa teklifiyle ülkeyi Talibanlaştırmak isteyenlere, bir gecede hukuksuzca İstanbul Sözleşmesi’ni feshedip kadınların kazanılmış haklarını gasp edenlere karşı verdiğimiz mücadelenin de davası olduğunu söyledi.

“H.K.G’NİN YANINDAYIZ”

Şahin son olarak şunları dile getirdi:

“Kadın katillerine, tecavüz ve istismar faillerine kurulmayan barikatlar kadınlara kurulsa da davaya çağrı yapmak için demokratik haklarını kullanan arkadaşlarımız gözaltına alınsa da gerici eril bir güruh davayı sahiplenen kadınları tehdit etse de biz bu davanın peşindeyiz. Sol Feminist Hareket olarak tüm cesareti ile bu kadın düşmanı, gerici zihniyetten hesap sormak isteyen H.K.G’nin yanındayız. Kadınların birbirinden güç aldığı bu dayanışmayı yok edemeyecekler, kadınları susturamayacaklar! Hiçbir çocuk yalnız büyümeyecek, hiçbir kadın yalnız yürümeyecek.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bursa’da vahşet: Hamile kadını cinsel ilişki sırasında öldüren erkekten çirkin savunma Oyuncu Hayal Garip, şiddete maruz bırakıldığını açıkladı İntihar girişiminde bulunan Zelal: Abilerim istismar etti, ailem intihara zorladı Bakım odaklı belediyecilik Uşak Üniversitesi'nde taciz skandalı: Öğretim görevlisi açığa alındı