SOL Parti'den Soma davasına çağrı

SOL Parti, Soma Katliamı davasının üçüncü duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

BİRGÜN EGE

Manisa’nın Soma ilçesinde 2014 yılında 301 madencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşması 14 Haziran Pazartesi günü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. SOL Parti, ‘Soma için adalet’ başlığıyla yaptığı duyuru ile duruşmaya katılım çağrısında bulundu. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi’nin de duruşmaya katılacağı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Soma Katliamı’nın ardından Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın da bulunduğu tutuklu 5 sanık için 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar, 9 tutuksuz sanık için de 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezaları verildi. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Eylül 2020’de verdiği kararda sanıklara verilen cezaları yetersiz bulup, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bozdu. Yargıtay, Can Gürkan ile tutuklu yargılanan Ramazan Doğru, Akın Çelik ve İsmail Adalı’ya ‘olası kast’ ile 301 kez öldürme ve 162 kez yaralama suçundan ceza verilmesi gerektiğine hükmetti. Ancak bu karardan 3 ay sonra Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nin 3 üyesi değiştirildi. Böylece Yargıtay kendi verdiği kararı bozarak ‘olası kastla insan öldürme’ suçundan ceza alan Can Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın daha az ceza almalarını sağlayacak şekilde ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan cezalandırılmalarını istedi. Ayrıca sanıkların tutukluluk hallerine de son verdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Mücadele bütün Datça kıyıları için Kınay: Her bir mahalleye eve, insana dokunacağız Yunusemre’de makam kapısı halka açıldı Yanan ormanlara RES dikecekler Alaçatı Ot Festivali başlıyor