SOL Parti İstanbul İl Örgütü, direnişteki ETF işçilerini ziyaret etti

SOL Parti İstanbul İl Örgütü, tazminatları ödenmeden işsiz bırakılmalarının ardından fabrika önünde direnişe geçen ETF işçilerini ziyaret etti. “Saldırıları durdurun, işçilerin hakkını verin” talebiyle yapılan dayanışma ziyaretinde işçilerle beraber “ETF işçisi yalnız değildir” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı.

İstanbul Tuzla’daki ETF Tekstil’de, ikramiye ve tazminatlarını alamayan yaklaşık 250 işçi, 64 gündür fabrika önünde direniyor. SOL Parti İstanbul İl Örgütü, direnişlerinin başından bu yana beş defa polis müdahalesi ile karşı karşıya kalan ETF işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen "Öncelikle onurlu mücadelenizi SOL Parti adına selamlıyoruz. Bugün ülkemizde hakkını arayanın yanında değil, patron Sanem Dikmen’lerin yanında olan bir düzen var. Sınıf mücadelesinin memleketin dört bir yanına taşınınca düzeni değiştirebiliriz. Emekçiden, emekten yana, eşitliğin, kardeşliğin ülkesini kurabiliriz" dedi.

Ardından söz alan DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Hikmet Numanoğlu ise "64 gündür fabrika önünde gece gündüz nöbetteyiz. Sınıf dostlarının ziyaretleri ve dayanışması gücümüzü daha da arttırıyor. İşçilerin hakları için bütün saldırılara karşı burada kararlılıkla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
10 maddede seçim sonrası emeği bekleyen tehlikeler Vigo kuryelerinden paket başı ücret eylemi: "Paket başı ölüm demektir" Direnişteki kuryelerden eyleme destek çağrısı 1 Mayıs için Taksim çağrısı Memurlar ve emeklileri için büyük kayıp kapıda: Tehlikenin farkında mısınız?