SOL Parti İzmir'den 'Gönderelim' kampanyası hakkında çağrı

SOL Parti İzmir İl Örgütü, 3 Kasım’da 1000 aydının imzasıyla başlatılan “Gönderelim” kampanyasının İzmir çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ülkede her alanda büyük bir çöküş yaşandığı vurgulandı.

BirGün EGE

SOL Parti İzmir İl Örgütü, 3 Kasım’da 1000 aydınla başlattığı “Gönderelim” kampanyasının İzmir çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. SOL Parti İzmir İl Binası’nda düzenlenen açıklamada, SOL Parti İzmir İl Başkanı Kadir Bülbül, AKP’nin 20 yıllık iktidarı sonunda ülkemizin başta ekonomi olmak üzere, tarım, adalet sistemi, toplumsal, kültürel yapısı ve etik değerleriyle bütün alanlarda büyük bir çöküş yaşadığını vurguladı.

Tek adamın buyruklarına dayalı siyasal İslamcı AKP rejimi emekçilere vahşi sömürü, halka derin yoksulluk, gençlere işsizlik ve geleceksizlik, kadınlara artan şiddet ve eşitsizlikler, ekolojik yıkım, yolsuzluk, yağma ve talan dışında hiçbir şey vaat etmediğini dile getiren Bülbül, “Seçim kazanmak uğruna her türlü kirli yönteme başvurmakta, ülkeyi savaşa sokmakta, ölüm saçmakta tereddüt dahi etmiyor. Bu felaket rejimine son vermek hepimiz için bir hayat memat meselesi haline gelmiştir. Önümüzdeki seçimler aslen bu rejimin oylanacağı bir referandum niteliği kazanmıştır. AKP iktidarının da tam bu nedenle her türlü hile ve zorbalığa başvuracağı açıktır. Her hamlesini karşısındaki ittifakı dağıtmak için tasarlayan, halka, emekçilere, kadınlara, gençlere hiçbir şey vaat etmeyen, vahşi sömürüyü, yağma ve talanı sürdüreceği açık olan iktidara karşı sağa yaslanmış politikalarla, AKP’nin dümenine su taşıyan söylemlerle, din ve kimlik eksenli açılımlarla mücadele edilemez. Sağa yaslanmış politikalar ve açılımlarla ancak hızlı bir çöküşle sonuna ilerleyen iktidara yeni manevra alanları açılabilir” dedi.

Bülbül, “Bu ülkenin muhalefet birikimi, ilerici toplumsal mücadele dinamikleri bu kötülük imparatorluğuna son verecek güçtedir. Bu rejimden kurtulmanın, emekçi halklar için bir çıkış yolu yaratmanın en gerçekçi yöntemi anti-emperyalist, laik, kamucu ve toplumsal barışı hedefleyen bir mücadeleyi örgütlemektir. Bugün yapmamız gereken zenginlerin serveti artarken açlık ve derin bir yoksulluk dayatılan, geçinemeyen milyonları bu mücadelenin içinde birleştirmek, toplumu din, mezhep ve etnik kimlik temelinde bölmeye yönelik demagojilere karşı emekçilerin en geniş birliğini, dayanışmasını, örgütlü mücadelesini geliştirmektir. Ancak bu şekilde özelleştirilen tüm kurumlarımızı geri alabiliriz, tarikat ve cemaatlerin devlet içindeki kadrolaşmalarına son verebiliriz, emperyalist şirketlerin topraklarımız üzerindeki sömürü ve yağmasını durdurabiliriz. Emekçilerin devrimci demokratik cumhuriyetini kuracak gücü kendi ellerimizle yaratabiliriz. Yeter ki herkes bu rejime son vermek sorumluluğu ve kararlılığı ile hareket etsin” diye konuştu.

“MİLYONLAR BİRLEŞTİĞİNDE BU KÖTÜLÜK İKTİDARINA SON VERECEĞİZ”

Bülbül, “Artık ortak akıl ve sorumlulukla kazanacağımız güne adım adım yürümenin zamanıdır; seçime kadar her tür hileyi, zorbalığı, baskıyı, sansürü boşa düşürecek yolları oluşturmanın zamanıdır” dedi ve ekledi: “Şiddete, patriyarkal kapitalizme ve gerici tahakküme karşı yürüyen kadınlar, vahşi sömürü ve çalışma koşulları dayatılan emekleri çalınan emekçiler, açlığa mahkum edilen emekliler, yurtdışına kaçmaktan başka çare bırakılmayan gençler, kültürel hakları yok sayılan halklar, faturayı nasıl öderim derdiyle kederlenen, hayatta kalma savaşı veren milyonlar birleştiğinde bu kötülük iktidarına son vereceğimizi biliyoruz.”

Bülbül, son olarak şunları söyledi: “Biz AKP iktidarına karşı hiçbir yanılsamaya kapılmadan verdiğimiz 20 yıllık mücadelemizin onuruyla bu rejime son verecek birlikteliği yaratmak için kentin sokaklarında, meydanlarında, mahallelerinde olacağız. Bu rejime son verecek yolu açmak için birlikte konuşacak, birlikte tartışacağız. Halkın, emekçilerin her düzeyde söz, yetki, karar sahibi olduğu bir devrimci demokratik cumhuriyetin nüvelerini bugünden kuracağız. İzmir halkını yapacağımız etkinliklere güç vermeye, kazanma iradesi etrafında birleşmeye, ortak akıl ve sorumluluk buluşmalarında inisiyatif almaya çağırıyoruz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali başladı Mücadele bütün Datça kıyıları için Su indirimi için ilk adım