Sosyalist Güç Birliği seçim kararını açıkladı: İttifak protokolü YSK'ye teslim edildi

SOL Parti, Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Komünist Hareketi, Sosyalist Güç Birliği çatısı altında 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne katılacak. Sosyalist Güç Birliği'nden yapılan açıklamada, "Bu partiler seçimlere Sosyalist Güç Birliği İttifakı içinde ancak kendi ad, aday ve programlarıyla katılacaklardır. İlgili ittifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmiştir" denildi.

HABER MERKEZİ

SOL Parti, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve Devrim Hareketi öncülüğünde kurulan Sosyalist Güç Birliği, ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiğini açıkladı.

Sosyalist Güç Birliği'nden yapılan açıklamada, 20 Ağustos tarihinde 'Yarınlarımızı sermaye çetelerinin, tarikatların, bir avuç haramilerin ve emperyalizmin peçesinden kurtararak emekçilerin laik, demokratik, bağımsız cumhuriyetini kurma' iradesiyle yola çıkan Sosyalist Güç Birliği, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerine katılacak olan SOL Parti, Türkiye Komünist Hareketi ve Türkiye Komünist Partisi'nin adaylarını destekleyecektir" denildi.

Açıklamada, "Bu partiler seçimlere Sosyalist Güç Birliği İttifakı içinde ancak kendi ad, aday ve programlarıyla katılacaklardır. İlgili ittifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

SOL PARTİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Öte yandan SOL Parti yazılı bir açıklama yaparak, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne Sosyalist Güç Birliği ittifakı altında, tüm illerde kendi ismi ve amblemiyle katılacağını duyurdu.

Partiden yapılan açıklamada, seçimlere katılma hakkı olan Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Türkiye Komünist Hareketi (THK) ile seçimlere katılma hakkı olmayan Devrim Hareketi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) ile birlikte Sosyalist Güç Birliği'nde mücadele edileceği ifade edildi.

"Öte yandan HDP ile seçim ittifakı imkanlarının araştırılması çerçevesindeki görüşmelerimiz ise temel prensiplerde olumlu karşılıklar bulmuştur" denilen açıklamada, "Ancak mevcut dar zaman aralığı içinde her iki tarafın kendi iç prosedürlerinin tamamlanarak olumlu bir sonuca ulaşmak mümkün olmamıştır" ifadelerine yer verildi.

SOL Parti'nin açıklaması şöyle devam etti: "Önümüzdeki seçimlerin en önemli yanı başta ekonomisi olmak üzere, adalet sisteminden toplumsal yapıya her alanda ülkemizi İslamcı faşizmin karanlığında büyük bir çöküşün içine sürüklemiş olan tek adam rejiminden kurtulmaktır."

Cumhurbaşkanı Seçimi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunulan açıklamada, "Partimiz uzun zamandır CB seçimlerde geniş bir muhalefet mutabakatının oluşmasını ön plana alan bir çaba içinde olmuştu. Gelinen aşamada böyle bir mutabakatın oluşmasını çok önemli buluyoruz. Seçim sürecinde yaşanabilecek olası sorunlar karşısında Saray rejiminin yıkılması için Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vererek tüm muhalefet güçleriyle birlikte mücadele edeceğiz" denildi.

Açıklamada, son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Faşist rejime son vermek ve yeni bir ülke kurma mücadelesini yükseltmek için hazırız! SOL Parti, parlamento seçimlerinde kapitalist neoliberal sermaye düzeni karşısında anti-emperyalist, emekten, laiklikten ve barıştan yana yeni bir ülke kurma bayrağını yükseltmek için var gücüyle çalışacaktır!"

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan: Diyarbakır'da arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık Altınok, '600 daire' sorulunca sinirlendi: Hakaretler yağdırdı İmamoğlu Erdoğan'a seslendi, bakanlara çağrı yaptı SONAR’ın Ekrem İmamoğlu’nu önde gösteren anketinin ardından Hakan Bayrakçı’dan açıklama Ankara'da Zafer Partisi'nden toplu istifa!