Standart Profil işçilerinin iş bırakma eylemi devam ediyor

Adil çalışma koşulları ve düşük ücrete karşı eylem yapan Standart Profil işçilerinin iş bırakma eylemi devam ediyor. Petrol-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Emrah Yunus Saruhan, "Arkadaşlarımızın kaybettikleri haklarını geri almaları için uğraşıyoruz. Yaklaşık 10 gündür görüşmelerimiz devam ediyor, işveren anlaşmaya yanaşmadığı için iş durdurma eylemine geçtik" ifadelerini kullandı.

Fevzi Efe SEKİTMEZ

Manisa Organize Sanayi’de Standart Profil isimli işletmede daha sağlıklı ve daha güvenli koşullarda, hakları olan ücreti alarak çalışmak isteyen işçilerin başlattığı direniş devam ediyor. Petrol-İş sendikasının örgütlü olduğu iş yerinde 1300 kadar işçi üretimi durdurdu ve hakları için eylem yapmaya başladı. Yaralanma ve tehlikeli iş ortamını protesto eden işçiler, iş yerini terk etme eylemi gerçekleştirdi.

Petrol-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Emrah Yunus Saruhan işçilerin durumu ve işverenle yaptıkları görüşmeler hakkında BirGün’e konuştu.

Kimyasal maddelerle iç içe çalışan işçilerin sağlık ve güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden şikayetçi olduğunu belirten Saruhan, “Taleplerimiz şu şekilde; iş sağlığı güvenliği riskleri var. İş yerinde kimyasallarla çalışmamızdan dolayı riskli bir işçi grubundayız, bu yüzden gerekli güvenlik önlemlerinin alınması sağlık tedbirlerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızın kaybettikleri haklarını geri almaları için uğraşıyoruz. Yaklaşık 10 gündür görüşmelerimiz devam ediyor, işveren anlaşmaya yanaşmadığı için iş durdurma eylemine geçtik” ifadelerini kullandı.

İş yeri sahiplerinin belirledikleri yüzde 30’luk primin verilmesi konusunda geri dönüş yaptığını ve mahsuplaşma protokolü çerçevesinde bir teklifte bulunduklarını söyleyen Saruhan, “İşverenler tekliflerde bulundu fakat istediğimiz ve hakkımız olanı alana kadar eylemlerimiz devam edecektir. Biz mahsuplaşma protokolü tarzında teklifleri kabul etmedik ve işçi arkadaşlarımızın haklarını almaları için mücadeleye devam ediyoruz. Belirli bir pirim olarak belirledikleri yüzde 30 pirim verme tekliflerini geri çevirdik. Sağlık önlemleri, iş güvenliği riskleri ve yeterli ücreti alamayan arkadaşlarımıza kaybettikleri hakları kazandırmak için mücadelemize devam ediyoruz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” CHP İzmir Milletvekili Kılıç: Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak Zehir gemilerine karşı birleşik mücadele Otizmli çocuğa şiddet davası görüldü "Maratonİzmir" için geri sayım başladı