Star Wars'un tasarımcısı Colin Cantwell yaşamını yitirdi

Dünyaca ünlü Star Wars film serisinin ikonik uzay araçlarını tasarlayan Colin Cantwell 90 yaşında hayatını kaybetti.

Star Wars (Yıldız Savaşları) film serisinin tasarımcısı Colin Cantwell'in yirmi yılı aşkın süredir partneri olan Sierra Dall tarafından cumartesi günü Colorado'daki evinde öldüğü bildirildi.

X-wing ve Ölüm Yıldızı uzay gemilerinin yaratıcısı Colin Cantwell, Stanley Kubrick’in kült bilim kurgu filmi 2001: Bir Uzay Destanı için de çalışmıştı. Aynı zamanda, Corefires 1 ve Corefires 2 kitaplarının yazarıydı.

Sanatçının gençliğinden beri tüberküloz ve kısmi retina dekolmanı ile savaştığı da belirtildi

NASA İLE ÇALIŞTI

1932'de San Francisco'da dünyaya gelen Cantwell, California Üniversitesi'nin animasyon bölümünü bitirdi. Ayrıca Frank Lloyd Wright'ın Mimarlık Okulu'na katıldı.

Sanatçı, 1960'lı yıllarda NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı'nda, uçuşlarla ilgili eğitim programları üzerinde çalıştı. 1969'daki Ay’a iniş projesi kapsamında NASA bünyesinde yer aldı.

Cantwell, 1974'te arkadaşları vasıtasıyla Star Wars serisinin yönetmeni George Lucas ile tanıştırıldı. Böylelikle sanatçının Yıldız Savaşları macerası başladı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Rusya'dan dikkat çeken F-16 mesajı İsrail ve ABD, kritik görüşme için tarih belirleyecek Almanya'da 63 yıllık uygulama sona erdi Dolar milyarderleri listesi: İstanbul ilk kez Avrupa'da ilk 5'e girdi! Belçika Başbakanı: PKK için gösteri tolere edilemez