Termokar fabrikası işçileri: Hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz

Manisa OSB bölgesinde bulunan Termokar fabrikasında çalışan işçiler, 4 yıldır alamadıkları hakları ve işten çıkarmalar sonrasında basın açıklaması düzenledi. İşçiler, “Hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz” dedi

BERKE YENİ

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) faaliyet gösteren Termokar adlı fabrikada çalışan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, dört yıldır alamadıkları hakları ve üst üste gelen işten çıkarmalar nedeniyle direniş başlattı.

1 haftadır direnişi sürdüren işçiler, fabrika önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya; siyasi parti temsilcileri ile Cam Keramik-İş de destek verdi. Ayrıca Birleşik Metal-İş İzmir Şube temsilcileri ve Schenjder işçileri de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Ali Çeltek, fabrikanın bu süreçte denemediği hukuksuzluk kalmadığını belirterek, “Hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz. Termokar işçileri haklıdır. Mutlaka kazanacağız. Termokar’da işten atılan üyelerimizin fabrikanın önündeki direnişi birinci ayını geride bıraktı. Yaklaşık 4 yıldır süren sendikalaşma mücadelemiz hem fabrikanın içinde hem dışında ilk günkü kararlılığıyla devam ediyor. Termokar’da yaşananlar, Türkiye’de işverenlerin bir anayasal hak olan sendikalaşma hakkına ne derece tahammülsüz olduğunun kanıtıdır. Termokar işverini, işçilerin sendikalı çalışmasına engel olmak için her yolu denedi, denemeye de devam ediyor” diye konuştu.

HAKLIYIZ!

Çeltek şunları dile getirdi: “Son olarak 6 üyemiz işten çıkarıldı, işten çıkarılan üyelerimizle fabrika önünde direnişimiz devam ediyor. İçerideki baskı ise kesintisiz sürüyor. Üyelerimiz zorla başka bir adresteki üretim birimine yollanmak isteniyor. Gerek bu adreste, gerek merkez fabrikada göçmen işçilerle sendika üyesi işçileri bölme girişimleri devam ediyor. Her şeye rağmen buradayız. Üyelerimizin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edecek, hukuksuzluklara, baskı ve işten atmalara boyun eğmeyeceğiz. 4 yıldır pes etmedik. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Haklıyız! Termokar’a sendika girene kadar, toplu iş sözleşmeli düzen sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çanakkale kül soluyacak Bayraklı’da kemer sıkma politikası Velilerden özel okul yönetimine protesto: Öğretmenlerimizin yanındayız İzmir usulü kokoreç AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti”