TGS: Bazı bölgelerde gazeteciler enkazlardan uzaklaştırılıyor

TGS, deprem nedeniyle OHAL edilen 10 ildeki bazı bölgelerde gazetecilerin enkazlardan uzaklaştırılarak soruşturma açıldığını söyledi. TGS'den yapılan açıklamada, "İhmâllerden, yardım gelmeyen yerlerden bahsedenler sansürlenmek isteniyor. Halkın haber alma hakkını engelleyemezsiniz” denildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremin vurduğu 10 kentte için açıklanan OHAL ilanıyla, habere giden gazetecilerin ve sosyal medya kullanıcılarının enkazlardan uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatıldıklarını bildirdi.

TGS’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ihmalleri ve yardım gelmeyen yerleri duyuranların sansürlenmek istendiği belirtilerek, halkın haber alma hakkının engellenemeyeceğine vurgu yapıldı.

TGS'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“OHÂL ilânıyla birlikte bazı bölgelerde gazeteciler enkazlardan uzaklaştırılıyor. TV yorumcuları ve sosyal medya kullanıcıları hakkında soruşturmalar açılıyor. İhmâllerden, yardım gelmeyen yerlerden bahsedenler sansürlenmek isteniyor. Halkın haber alma hakkını engelleyemezsiniz."

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu 10 kenti (Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana) kapsayacak ve 3 ay devam edecek şekilde olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı alındığını açıklamıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de Cemevi kararı Resmi Gazete'de: Aydınlatma giderleri bakanlık bütçesinden karşılanacak Başkanlığın ‘övünç’ tablosu