TMMOB ve KESK’ten deprem bölgesine yardım

BirGün Ankara

TMMOB ve KESK, 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depreme yönelik yardımlaşma çalışmaları kapsamında felaketten etkilenen bölgelere çok sayıda ihtiyaç malzemesi gönderdi. İki kurum tarafından yapılan açıklamada, “Her bölgenin ihtiyacını tespit ederek merkezde oluşturulan koordinasyon merkezine ulaştırmakta, koordinasyon merkezi de farklı illerde toplanan yardım malzemelerini ihtiyaç duyulan il ve ilçelere yönlendirmektedir” denildi.

Pazartesi günü sabah saatlerinde yaşanan ve 10 kentte yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından TMMOB ve KESK, bölge halkına yardım için harekete geçti. Toplanan yardımların çok sayıda kente ulaştırıldığını bildiren iki kurum, yayımladıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bölge halkına yardım eli uzatabilmek ve yaraları sarabilmek için Türkiye’nin her yerinde eşine az rastlanır bir toplumsal seferberlik ortaya çıkmış durumda. Toplumun her kesimi bütün imkanlarını kullanarak bölge halkına yardım ulaştırabilmeye çalışıyor. Ankara’da bulunan Emek ve Meslek Örgütleri de bir yandan üyelerinin mesleki bilgi ve birikimlerini bölgedeki arama-kurtarma faaliyetlerine destek olmak için yönlendirirken, diğer yandan da çok geniş çaplı bir yardım kampanyası yürütmektedir.”

HER GÜN ÜÇ TIR YARDIM

“Bölgede oluşturulan kriz merkezleri her bölgenin ihtiyacını tespit ederek merkezde oluşturulan koordinasyon merkezine ulaştırmakta, koordinasyon merkezi de farklı illerde toplanan yardım malzemelerini ihtiyaç duyulan il ve ilçelere yönlendirmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Ankara’da oluşturulan yardım toplama merkezinde TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve KESK Ankara Şubeler Platformu tarafından toplanan yardımlar tasnif edilerek kolilenmekte, kamyonlarla afet bölgesine gönderilmektedir. Ankara’daki toplama merkezinden her gün 3 TIR yardım malzemesi bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bölgeden gelen bilgiye göre en fazla ihtiyaç duyulan malzemeler çadır, ısıtıcı, kuru gıda, hijyen ürünleri, kışlık iç giyim ve bebek malzemeleri en fazla ihtiyaç duyulan ürünlerin başında geliyor. Söz konusu ihtiyaçların karşılanması için tüm halkımızı yardım kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde depremler: 3 ilçede okullar tatil edildi Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı