TOKİ’nin Afyon belirsizliği sürüyor

TOKİ’nin Afyonkarahisar Gökçe mahallesinde yapımını planladığı ancak yapımıyla ilgili henüz bir gelişme yaşanmayan binalarla ilgili hak sahiplerinin mağduriyeti devam ediyor.

Berkay SAĞOL

İlk olarak 2018 yılında Afyonkarahisar’ın Küçükçobanlı mahallesine yapılacağı duyurulan ve 2019 yılında kurası çekilen, daha sonra Gökçe mahallesine kaydırılan 225 konutluk Küçükçobanlı TOKİ projesinde belirsizlik sürüyor. Binaların yapımlarının yine durmasının ardından hak sahipleri duruma tepki gösterdi ve proje alanında buluştu.

Yurttaşlar, mağdur olduklarını, 4 yıl önce yapılacağı duyurulan projede maliyetlerin afaki derecede arttığını kaydederek, birikimlerinin pul olduğunu dile getirdi. Yurttaşlar bu konuyla ilgili artık net bir çözüm istediklerini de sözlerine eklediler.

Hak sahibi olan bir kişi, “2019 yılında Küçükçobanlı mahallesinde yapılacağı açıklanan TOKİ konutlarına yazıldık. Burasının mera olduğu ve hayvancılıkla uğraşanların hayvanlarına gerekli olduğu gerekçesiyle ertelenerek yeri Gökçe mahallesi olarak değiştirildi. Ama çok mağduruz. Yapıldı yapılıyor derken tekrar bırakıldı. Biz kiradayız şimdi ne yapmamız lazım? Bize yardımcı olursanız seviniriz. Bu kadar halk mağdur kaldık” dedi.

Başka bir hak sahibi ise şunları söyledi: “Öncelikle mağduriyetimiz çok ciddi boyutlara ulaştı. Biz buraya başvuralı 3 sene oldu. Kurası çekileli de 2 seneyi geçti. O dönemki maliyetlerle şimdiki dönemdeki maliyetler anormal derecede farklı. Dolayısıyla 3-5 kuruş birikimimiz gerçekten pul oldu. Eğer o gün denilseydi biz buraya ev yapamayacağız, biz de kendimize göre bir ev alırdık. Bugünkü bu mağduriyeti yaşamamış olurduk.”

YETKİLİLERDEN CEVAP YOK

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise, “Gökçe mahallesi TOKİ konutları ile ilgili olarak defalarca konuştuk, Meclis’te soru önergesi verdik. Önce Küçükçobanlı mahallesinde yapılacak dendi daha sonra Gökçe mahallesine kaydırıldı. Bu konu oldukça karmaşık bir hal aldı. Maliyet arttı dediler ve her şey yine yarım kaldı. İnsanlar neredeyse 4 yıldır ev sahibi olmak için bekliyorlar. Büyük umutla bekliyorlar ama ortada hiçbir şey yok. Afyonkarahisar’daki TOKİ mağdurları diye bir durum ortaya çıktı ve bu durumun belirsizliği devam ediyor. Yetkili yerlerden, bakanlıktan hiçbir şekilde cevap alamıyoruz. ‘Yapacağız, edeceğiz’ gibi muallak cümlelerle geçiştiriliyoruz” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Mücadele bütün Datça kıyıları için Kınay: Her bir mahalleye eve, insana dokunacağız Yunusemre’de makam kapısı halka açıldı Yanan ormanlara RES dikecekler Alaçatı Ot Festivali başlıyor