TTB 72. Kongreyi açık havada yapacak

Covid-19 salgınına karşın kapalı alanda kongre düzenleyeceği için eleştirilen TTB, kongreyi açık alanda yapma kararı aldığını duyurdu.

BirGün/Ankara

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 72. Büyük Kongresi’nin yapılacağı adreste değişiklik yapıldığını duyurdu.

TTB’den yapılan duyuruda 26 Eylül’de CerMODERN’de yapılacak kongreye ilişkin duyuruda, “Tarafımıza gönderilen ve Ankara Valiliği'nin ‘CerMODERN'de yapılacak etkinliklerin uygun görülmemesini’ içeren yazısı nedeniyle 26 Eylül 2020 tarihinde yapılacak Büyük Kongremiz Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde açık alanda gerçekleştirilecektir” denildi.

Seçimlerin ise 27 Eylül’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde yapılacağı ifade edildi.

Kongre yerinin değişme nedeninin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedef göstermesi olduğu iddialarına ilişkin açıklama yapan TTB Başkanı Sinan Adıyaman da dün (22 Eylül) şunları söylemişti:

"Bu haberler yanlış. Biz kongre için CernMODERN’e başvuru yaptık. Bize dönüş yaptılar. Herhangi bir kağıt imzalamamıştık. CernMODERN’den bize ‘Valilikten genelge gelecek, Cernmodern’deki bütün kapalı ve açık etkinlikleri iptal ediyorlar’ dediler. Biz de valiliğe sorduk. Valilik de ‘Genel kurulu yapmanızda sakınca yok’ dedi. Ondan sonra CernMODERN, valiliğin bize attığı yazıyı yolladı. Biz de adresin değiştiğini delegelerimize duyurduk. Aşırı büyütülecek bir durum yok. Kongremizi Bilkent Otel’de yapacağız. Baskı üstüne kongre yeri değiştirildi gibi bir durum yok. Sadece TTB’den yapılan açıklamalara itibar edin."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı