TÜGVA, Büyükada'daki iskele için açtığı davayı kaybetti

TÜGVA’nın Şehir Hatları Vapur İskelesi için Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açtığı dava usulen reddedildi.

İstanbul Büyükada'daki Şehir Hatları Vapur İskelesi'nde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliği'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tahliye edilmek istenmesi üzerine gerginlik yaşanmıştı.

TÜGVA, Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, tarafların arasında geçerli kira sözleşmesi bulunduğunun tespitini, esasa ilişkin karar verilene kadar tahliyeyi engellemek için tedbir kararı verilmesini istedi. Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi, 18 Ocak'ta davayı karara bağladı ve davayı usulen reddetti.

“Avukatlar TÜGVA'nın karara itiraz etmeyeceğini ve yakında binayı boşaltacağını ifade ediyor” diyen Saymaz süreci şöyle anlattı:

“İBB'ye bağlı İstanbul Şehir Hatları, iskelenin üst katını 7 Haziran 2018'de TÜGVA'ya 10 yıl süreyle kiraladı. İBB, alanın ticari amaçlarla kullanıldığını belirterek, sözleşmeye aykırı davranıldığı için 21 Şubat 2020'de sözleşmeyi feshetti ve binanın boşaltılmasını istedi. İBB, tahliye etmek için 6 Ocak 2021'de Adalar Kaymakamlığı'na başvurdu.

Bu arada TÜGVA da tedbir için mahkemeye gitti. Ancak İstanbul 2. İdare Mahkemesi, tahliyenin durdurulmasını reddetti.

İBB, bir kez daha kaymakamlığa başvurdu.

Kaymakamlık, tahliye için sözleşmenin usulüne uygun feshedildiğine ilişkin belgeleri istedi.

Aynı anda TÜGVA, Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, tarafların arasında geçerli kira sözleşmesi bulunduğunun tespitini, esasa ilişkin karar verilene kadar tahliyeyi engellemek için tedbir kararı verilmesini istedi.

Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi, 18 Ocak'ta davayı karara bağladı. Mahkeme, davayı usulen reddetti.

Davaya bakmakla yükümlü mercinin İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi olduğu belirtildi. Tedbire ilişkin bir karar verilmedi.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı