Türk-İş Başkanı rakam verdi: Asgari ücret için kırmızı çizgimiz

Türk-İş Başkanı Atalay, asgari ücret için kabul edecekleri alt sınırın önceki gün 'açlık sınırı' olarak açıkladıkları 7 bin 785 TL olduğunu söyledi. Atalay, "Onun altında bir rakamı kabul etme şansımız sıfır" dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini söyledi. Atalay, "Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

TRT Haber'de katıldığı programda konuşan Atalay, "Bunun altında bir rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" diye konuştu.

Gıda fiyatlarında yaşanan artışın işçiler üzerindeki olumsuz etkisine de değinen Atalay, "Kırmızı çizgi bu, onun üzerine çıkmak gerekiyor" diye ekledi.

KOMİSYON TAKVİMİ BELLİ OLDU

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takviminin belirleneceği toplantı dün (1 Aralık) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.

Görüşme sonrası takvimi açıklayan Atalay, asgari ücrette ilk toplantının 7 Aralık'ta, ikinci toplantının ise 14 Aralık'ta yapılacağını duyurdu.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, asgari ücret için 'istikrarlı ve dengeli' bir rakam çağrısı yapmıştı. Akkol, "İşverenlerimizin razı olduğu işçi tarafının memnun olduğu aynı zamanda işletmelerimizi koruyan dengeli, istikrarlı bir rakam için biz de elimizi taşın altına koyacağız" ifadesini kullanmıştı.

YOKSULLUK SINIRI 25 BİN TL'Yİ AŞTI

Öte yandan Türk-İş'in Kasım 2022 Açlık ve Yoksulluk Sınırını Araştırması'nın sonuçlarına göre, yoksulluk sınırı 25 bin 365 lira, açlık sınırı da 7 bin 785 liraya ulaştı. Bekâr bir çalışanın yaşam maliyeti ise 10 bin 107 lira olarak açıklandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu: 2019'dan bu yana bir ilk Altın yeniden yükselişe geçti: Gram altın ne kadar oldu? Yüksek seyir tam gaz: Dolar/TL rekora yakın! Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması Yabancı ekonomistler faiz tahminlerini açıkladı