Türk-İş Başkanlar Kurulu, ilk asgari ücret görüşmesinden saatler önce toplanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı öncesi Türk-İş Başkanları bir araya gelerek nasıl bir yol izleyeceğine karar verecek. Toplantıda konfederasyona bağlı 34 sendikanın görüşü alınacak.

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ergün Atalay başkanlığında yarın toplanıp asgari ücret görüşmelerinde izlenecek yol haritasını çizecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yarın saat 14.00’te Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılı asgari ücretini belirlemek için ilk toplantısını gerçekleştirecek.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, bu toplantıdan saatler önce 34 sendikadan oluşan Başkanlar Kurulu'nu toplayacak.

Türk-İş, yarınki Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, konfederasyonun Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'ndaki rakamları, gıda enflasyonundaki oranları ve ücretler üzerindeki gelir vergisi yükünü gündeme getirecek.

Bu yıl komisyonda işçi heyetinin başkanlığını Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yürütürken, heyette Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat ve Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım yer alacak.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bedelli askerlik ve tazminat hakkı Yemeksepeti kararını mahkeme iptal etti İnşaatta ortalama ücret ancak asgari ücret kadar Emekli uyardı: Sefalete mahkûm edene oy yok Kağıtta çan çaldı, grev başladı