Uğur Mumcu, İzmir'de anılacak

Uğur Mumcu, İzmir'de Sadık Gürbüz'le beraber anılacak. Konser 24 Ocak Pazartesi günü İzmir Sanat'ta gerçekleşecek.

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Sadık Gürbüz’ün sahne alacağı Uğur Mumcu’yu Anma konseri, 24 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'da İzmir Sanat'ta izleyiciyle buluşacak.

Konserde sahne alacak sanatçı Sadık Gürbüz, "24 0cakta Uğur Mumcu’yu, Hrant Dink'i, Metin Göktepe'yi öldürülen bütün aydınları türkülerle anacağız. Nazım Hikmet, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Melih Cevdet Anday, Refik Durbaş, Sennur Sezer, Eray Canberk, Cahit Sıtkı Tarancı, Necati Yıldırım, Uğur Mumcu şiirleri ile Ruhi Su, Timur Selçuk, Tahsin Incirci müzikleri ve benim de söz ve müziklerimin olduğu bir dinleti sunacağız. Ara ara şiirler okuyacağız. Altı kişilik bir grupla çıkacağız sahneye. Türküler de olacak marşlar da biraz ağıt da" dedi.

Türkülerde umut ve barışın olacağını dile getiren Gürbüz, şunları söyledi: "Hiç de az ve yalnız değiliz. Her konser buluşmaları hepimize bunu yaşatıyor ve korkutuyor birilerini kuşkusuz bu da. Bizim umudumuz büyüdükçe küçüldüklerini görüyorlar. Biz ise birleştikçe daha güçlü olduğumuzu. Her toplantı bu nedenle benim için hep önemlidir Uğur Mumcu da bizi gene bir araya getirecek. Bize gülümsediğini hissedeceğiz."

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali başladı Mücadele bütün Datça kıyıları için İzmirli öğrencilerin uluslararası başarısı