'Unabomber' olarak bilinen ABD'li matematikçi hücresinde ölü bulundu

ABD'nin en fazla bombalı saldırı gerçekleştiren kişisi olarak bilinen ABD'li matematikçi Ted Kaczynski, hapishanedeki hücresinde ölü bulundu.

ABD'de, 1996'da yakalanana kadar ''Unabomber'' takma adını kullanarak 18 yıl boyunca bombalı saldırılar düzenleyen Ted Kaczynski, 81 yaşında hayatını kaybetti.

ABD'deki Federal Cezaevleri Bürosu, Ted Kaczynski'nin Cumartesi sabahı saat 12:25 civarında Butner, Kuzey Karolina'daki Federal Tıp Merkezi'ndeki hücresinde ölü olarak bulunduğunu açıkladı.

THEODORE KACZYNSKİ KİMDİR?

Theodore Kaczynski, 1942 doğumlu, Harvard Matematik mezunu. Michigan Üniversitesinden, master ve doktora derecelerini almış, Berkeley Üniversitesinde iki sene matematik profesörü olarak çalıştı ve bir süre sonra şehir dışıda yaşamaya karar verdi. Açıldığı zaman patlayan mektup bombaları, üniversitelerin teknik ve bilgisayar ile ilgilenen bölümleri ve burada çalışan akademisyenlere, havaalanları ve en son olarak California ormancılık birliği başkanına yolladı ve eylemlerine 95'te son verdi.

FBI 'unabomber'ı yakalamak için kendi içinde özel bir departman bile kurdurmuştu. Kendisiyle ilgili aramalar ve ipuçları, kardeşinin kendisinden şüphe etmesi ve FBI'a haber verene kadar yıllar boyunca sonuç vermedi. 

'UNABOMBER MANİFESTOSU'

Manifesto genel olarak sanayi devrimiyle başlayan ve bugün için de devam eden sanayi ve teknolojik gelişimin yarattığı felaketler ve çıkış yolları üzerinde duruyordu. 

Manifestosundaki bazı önemli pasajlar ise şöyle; "23- Biz, bu nedenle, endüstriyel sisteme karşı bir devrimi savunuyoruz. Bu devrim, şiddetli veya şiddetsiz olabilir; hemen gerçekleşebilir veya birkaç on yıla yayılarak görece daha aşamalı olabilir... Amacı ise hükümetleri değil, bugünkü toplumun ekonomik ve teknolojik temelini yıkmak olacaktır." 

"203- Yanında bir fıçı şarapla oturan bir alkolik düşünün. Onun kendi kendine şunları söylemeye başladığını farz edin: "Aşırıya kaçılmadan içilirse şarabın bir zararı yoktur. Hatta, dediklerine göre az miktarda şarap faydalıdır bile! Eğer sadece ufak bir kadeh içersem bana bir zararı dokunmaz.." Daha sonra ne olacağını hepiniz biliyorsunuz. Teknolojik toplumun aynen bir fıçı şarabın yanıbaşındaki bu alkoliğe benzediğini asla unutmayın."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Beyaz Saray: "Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok" DSÖ verileri: En çok alkol tüketen 10 ülke Mahsa Amini protestosunda tutuklanan İranlı rapçi Salehi idama mahkûm edildi İsrail Savaş Konseyi toplanıyor: Esir takası anlaşması görüşülecek 130 ülkede 50 milyondan fazla işçiyi temsil eden IndustriALL'dan Vali Gül'e Taksim yasağı kınaması