Urfa'da, hasta yakınının saldırısına uğrayan doktorun burnu kırıldı!

Urfa’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde çıkan tartışmada hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Acil Tıp Uzmanı Orhan Hagi’nin burnu kırıldı. Doktor Hagi ameliyata alınırken, saldırgan gözaltına alındı.

Urfa'da, hastaya müdahale eden acil serviste görevli doktor, başka bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Aldığı darbe sonucu yaralanan doktorun burnu kırıldı.

İHA'nın aktardığına göre, akşam saat 19.05’te kentteki Eğitim Araştırma Hastanesi erişkin acil servisinde yaşanan olayda, acil serviste çalışan Uzm. Dr. Orhan Haği, bir hasta ile ilgilendiği sırada iddiaya göre başka bir hasta yakını ile tartışma yaşadı. Önceliğin kendi hastasında olduğunu savunan hasta yakını, doktora ve bilgi işlem memuruna saldırdı.

Saldırıda yüzüne yumruk darbesi alan doktorun burnu kırıldı. Dr. Hagi, aynı hastanede tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştiren edilen şahıs ise gözaltına alındı.

"SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Olayın ardından Şanlıurfa Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada da sağlıkta şiddete karşı mücadelenin sürdürüleceğine vurgu yapıldı. Saldırganın tutuklanması talep edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan Acil Tıp Uzmmeslektaşımız triaja itiraz eden hasta yakınları tarafından saldırıya uğramış, yaşanan olay sonrası burnunda kırık meydana gelmiştir. Şanlıurfa Tabip Odası olarak ilk andan itibaren arkadaşımızın yanındayız. Meslektaşımız şu an ameliyatta, ameliyattan çıkmasını bekliyoruz. Sağlıkta şiddete karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Gözaltına alınan şahıs mutlaka tutuklanmalıdır."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı Uzman isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini Sandığa giderken bunları hatırla İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler Meteoroloji'den sağanak uyarısı