Uşak’ta taşımalı eğitim çilesi

Uşak’ta depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle eğitime ara verilen Bozkuş Köyü Ortaokulu’nun yaklaşık 300 öğrencisi bir yıldır başka okullara gidiyor. Eğitim-İş’ten Ercan Uzun “Hem öğrenciler hem öğretmenler mağdur” dedi.

Berkay SAĞOL

Uşak’ın merkeze bağlı Bozkuş Köyü’nde bulunan Bozkuş Ortaokulu, çevre köylerden gelen yaklaşık 300 öğrencinin eğitim gördüğü taşımalı sistemin merkezi olan bir okul. 2021-2022 eğitim yılından önce okul binası depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı.

Okulda eğitim gören öğrenciler Uşak kent merkezindeki okullarda eğitim görmeye başlarken, binada güçlendirme yapılacağı açıklandı. Binanın güçlendirme ve onarım işlemleri tamamlanıp ikinci döneme yetiştirileceği söylenmesine rağmen, okula bir çivi bile çakılmadı.


Uşak Merkeze bağlı Bozkuş, Ortaköy, Karlık, Çarıkköy, Altıntaş, Mesudiye, Kılcan, Bozköy, Göğem ve Gücer köylerindeki çocuklar, Uşak Merkezde bulunan Elmalıdere İlkokulu ve Uşak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görüyor. Veliler, çocukların okula gidip gelebilmek için her gün 4 saati yollarda geçirdiklerini söylerken, öğrencilerin servislerle kent merkezindeki okullara taşındığı belirtildi.

Eğitim-İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, “Bozkuş Ortaokulu’nun depreme dayanıklı olmadığı için güçlendirilmesine karar verildi. Bu yıl ikinci döneme yetişeceği açıklandı ama aradan aylar geçmesine rağmen tadilat başlamadı, tek bir çivi dahi çakılmadı. Bu sürede çocuklarımız taşımalı sistemle kent merkezine taşınıyor. Araçlar, çocukları köy köy saatlerce topluyor. Sonra kent merkezine götürüyor. Sabah yaşanan olaylar akşam okul çıkışında tersinden tekrar yaşanıyor” dedi.

Hem öğrencilerin hem öğretmenlerin mağdur olduğunu vurgulayan Uzun, şunları kaydetti: “Öğrenciler her gün servislerle okula geliyor ve kendilerine ayrılan bir kattaki dersliklerde sıkışarak eğitime devam etmeye çalışıyorlar. Öğretmenlerin durumu da farksız değil. Onlar da kendi okullarından uzak ve başka okulda zorlu koşullarda çocuklara bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar. Kendilerine ait alanları yok ve okullarına ne zaman dönecekleri de belli değil. Konu hakkında herhangi bir bilgi verilmedi ancak ben okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılına belki de bir sonraki yıla bile yetişemeyeceğini düşünüyorum.”
AKP Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul da konuyla ilgili yapılan bir sosyal medya paylaşımına “Devletimizde para olmadığı için değil ihaleyi alan firmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı tadilat gecikti” yorumunda bulundu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” 13. Alaçatı Ot Festivali başladı Edebiyat-Sinema Buluşması İzmir’de Marmaris Kent Konseyi: Marmaris’i Sinpaş’a yem etmeyeceğiz