Vahap Seçer'den 'barınma imkanı' açıklaması: Depremzede yurttaşlarımız çağrı merkezimizi arayabilir

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgesinden Mersin’e gelen yurttaşların belediyeye ait tesislerde, yurtlarda barınmalarını sağladıklarını söyledi. Sadece bir gün içinde bin yurttaşın barınma talebiyle başvurduğunu ifade eden Seçer, tesislerin yetmemesi ihtimali üzerine otellerle rezervasyon anlaşması yaptıklarını belirterek, “Bulundukları şehirden çıkmak isteyen ya da şu an Mersin’de olan depremzede yurttaşlarımız çağrı merkezimizi arayabilir. Arkadaşlarımız kendilerini barınma alanlarına yönlendirecek” dedi.

Abidin YAĞMUR

Mersin, 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremle sarsıldı ancak can ve mal kaybının yaşanmadı. Depremin vurduğu 10 ile hem coğrafi olarak yakın olan hem de bu illerle geçmişten itibaren ekonomik ve sosyal ilişkileri olan Mersin, bu süreçte depremzedelerin sığınacağı ilk liman oldu.

Depremin vurduğu illere göre yaklaşık 10 derece daha sıcak olan Mersin’in, söz konusu illerden yıllar önce göç eden çok sayıda insanın yaşadığı şehir olması da tercih edilmesinde önemli etkenlerden biri oldu.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, katıldığı bir televizyon yayınında, deprem bölgesinde yapılan çalışmaları anlattı.

“O bölgede sıcak aş sağlamak, çadır kurmak, gıda maddeleri sağlamak, arama kurtarma çalışmalarına katılmak gibi destek veriyoruz” diyen Seçer, Mersin’in bu süreçte üstlendiği en önemli görevin ise deprem bölgesine sağlanan lojistik destek olduğunu ifade etti.

Seçer, “Oradan buraya akın akın insanlar geliyor. Bir gün içinde, dün bin kişiye burada tesislerimizi açtık. Hatay’dan, Adıyaman’dan, Maraş’tan çok sayıda insan geliyor bize. Geçici olarak burada barınmak istiyorlar. Bundan sonra belki başka yerlere gidecekler ama burası bir ara istasyon olarak kullanılıyor. Mersin’e gelmek isteyenlerin, Mersin’de barınmak isteyenlerin bize çağrı merkezlerimizden ulaşmasını istedik. Mersin dışında olanlar 444 8 185’i, Mersin’e ulaşmış olanlar Alo 185’i arayabilirler. Buraya gelen yurttaşlarımızı bizim tesislerimiz var, yurtlarımız var oralara yerleştirdik. Otellerle rezervasyon yaptık. Bulundukları şehirden çıkmak isteyen ya da şu an Mersin’de olan depremzede yurttaşlarımız çağrı merkezimizi arayabilir. Arkadaşlarımız kendilerini barınma alanlarına yönlendirecekler” dedi.

“AÇIKLANAN RAKAMLAR ANLAMSIZ KALACAK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 2 gündür bölgeyi gezdiğini anlatan Vahap Seçer, “Adana’dan başladık, en son Şanlıurfa’dan Mersin’e döndük. Bütün bölgeyi gezdik. Bunun görülmesi gerekir, anlatılacak bir durum değil. Çok çok büyük bir hasar var. Bunun çok büyük sonuçlarının olacağını şimdiden görebiliyorum. Açıklanan rakamlarda birkaç gün sonra göreceksiniz çok çok anlamsız kalacak. Oradaki tabloyu ben birkaç kelimeyle böyle özetleyebilirim” dedi.

“SEVK VE İDAREDE MUAZZAM BİR GECİKME VAR”

Depremin ardından bir kriz oluştuğunu, bu krizin iyi yönetilemediğini söyleyen Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Baştan beri söylediğim şuydu: Kriz var, önemli olan krizi yönetmek. Zaten kriz olacaktır. AFAD onun için var. Onun için AFAD zaman zaman tatbikatlar yapar, gün içinde kurumları toplantıya çağırır. Neden? Bu tür kriz durumlarına hazırlık için. Gördüğüm şu: Yardım malzemesi gidiyor, gitmiyor değil. Zaten vatandaşlarımız da duyarlı ve erken harekete geçti ama sevk ve idarede muazzam bir gecikme olduğunu söyleyebilirim. Neticede depremle uğraşıyorsunuz. 72 saatin ardından yapacağınız işlemler anlamsız kalabiliyor. Bundan sonra enkazın altından vatandaşı canlı çıkarmak sürpriz haline gelecek, her geçen saatin ardından.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan: Diyarbakır'da arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık İsmailağa’dan Cübbeli Ahmet açıklaması: Tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmamıştır Meclis'te nisan mesaisi: 3 kanun teklifi gündemde Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Karabük'te üniversite öğrencisi, kaldığı KYK yurdunda yaşamına son verdi