Ve Perde

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Vahşet Tanrısı
31 Ocak Salı, saat 20.00
Haller Gençlik Merkezi, Eskişehir

Fransız Oyun Yazarı Yasmina Reza’nın yazdığı ‘Vahşet Tanrısı’ Zeynep Avcı’nın çevirisiyle sahnede. Mert Kırlak’ın yönetmenliğini yaptığı oyun; bireyin ve toplumun içinde barındırdığı hoşgörüsüzlüğü ve şiddet eğilimini, aile kavramını sorgulayarak anlatan bir kara mizah örneği.

Dışarıda Deli Dalgalar
1 Şubat Çarşamba, saat 20.30
Barış Manço Kültür Merkezi

Jale Sancak’ın Sabahattin Ali’nin yaşamından ve öykülerinden oyunlaştırdığı ‘Dışarda Deli Dalgalar’ Tiyatro Kara Kutu tarafından sahneleniyor. Oyunda; Sabahattin Ali’nin Sinop Hapishanesi’nde geçen günleri, Nazım Hikmet’ten gelen mektup ve umudunun tazelenmesi, Aliye’ye duyduğu aşk, edebiyat ve yazma tutkusu, Rıfat Ilgaz ve Aziz Nesin’le Marko Paşa serüveni anlatılıyor.

1984 Büyük Gözaltı
2 Şubat Perşembe, saat 20.30
Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, İzmir

George Orwell’ın çok tartışılan eseri 1984 Büyük Gözaltı distopik bir dünyaya izleyiciyi çağırıyor. Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda sahnede Rutkay Aziz, Taner Barlas, Özcan Alpar, Levent Yılmaz, Ekin Aksu, Aytaç Öztuna’yı seyrediyoruz. Oyun 7 Şubat Salı günü de Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde olacak.

İmparator
2 Şubat Perşembe, saat 20.30
Trump Sahne

İmparator… Olay Etiyopya’da geçiyor. Oyunda her ne kadar Etiyopya İmparatoru Haile Selasiye’nin 44 yıl süren saltanatı ve sonu anlatılsa da ülkemizdeki otoriter rejimi ustalıkla hicveden bir oyun İmparator. Genco Erkal ve Enes Sarı’nın oynadığı oyunda giysi tasarımı Özlem Kaya, müzik Nâzım Çınar imzasını taşıyor.

Aliye
9 Şubat Perşembe, saat 20.30
Oyun Atölyesi

Türkiye’nin ilk profesyonel feminist tiyatro topluluğu Tiyatro Boyalı Kuş, Türk Edebiyatı’nın önemli kadın yazarlarından Fatma Aliye’nin yaşamını sahneye taşıyor. Aliye isimli oyun, yazarın 160.doğum yılında sahneleniyor.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Cem Yılmaz öfkelendi: “Bir-iki gerizekalı kendine eğlence bulmuş” Bölünmüş bir ABD’deyiz Yokluğunun 8’inci senesinde Özdemiroğlu Vampirlikte son nokta! Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti