Ve perde...

Hazırlayan: Eda Köprü Yılmayan

Ben Rosa Luxemburg

Tarih-SAAT: 22 Mart-20.30
YER: Baba Sahne

Dünya devrim tarihine adını yazdıran Marksist, savaş karşıtı, filozof, ekonomist Rosa Luxemburg’un yaşamı tiyatro sahnesinde. Luxemburg katledildiğinde henüz 48 yaşındadır. Çocukluğunu, gençliğini, aşklarını, arkadaşlıklarını ve eril politik arenada engelli bir kadın olarak var olma sürecini Jülide Kural’ın yazıp oynadığı oyunda izleyeceksiniz. ‘Ben Rosa Luxemburg’ 26 Mart Çarşamba günü de Sahne Dragos’ta olacak.

Aşınma

Tarih-SAAT: 23 Mart-20.30
YER: Alan Kadıköy

Şahika Tekand imzalı ‘Aşınma’, günümüz dünya sisteminin insanın varlık alanını giderek daha da daraltması, buna karşılık çağdaş insanın bu duruma gösterdiği kabul ile var olmaya çalışmasını konu alır. Ancak bu var oluş hem insani olanın aşınmasına hem de karakter aşınmasına sebep olur ve insan bu durumu düşünmeyi öteler. Yiğit Özşener’in oynadığı oyunda, seyirci oyunun dilini ve işleyişini oyuncuyla birlikte eşzamanlı keşfedecek.

Taxim

Tarih-SAAT: 24 Mart-20.30
YER: Bostanlı Suat Taşer Sahnesi, İzmir

Baba Sahne’nin sevilen oyunu Taxim, İzmir’e geliyor. Başrollerinde Şevket Çoruh ve Ozan Güven’in oynadığı oyun bir kara komedi. Sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ortaya çıktığı oyunda, Taxim Bistro’da yolları kesişen birbirinden farklı 10 insanı seyrediyoruz.

Siyahlı Kadın
(Bir Hayalet Oyunu)

Tarih-SAAT: 23 Mart-20.30
YER: Pursaklar Devlet Tiyatrosu Sahnesi, Ankara

Siyahlı Kadın Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen bir hayalet oyunu. Bir Noel gecesi ev halkı hortlak hikâyeleri anlatır. Herkesin bir hikâyesi vardır. Kahramanımız Arthur’unki ise biraz farklıdır. Bakalım oyun sonunda siyahlı kadının sırrı çözülebilecek mi?

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Şair Haydar Ergülen'den 'vize' isyanı Gözleri tamamen kapalı - 226 Netflix açıkladı: "The Witcher" final yapıyor Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti James Hetfield, Lemmy Kilmister'ın küllerinden dövme yaptırdı