Veriler beklentiyi aştı, Bakan ‘sonraki aylara bakın’ dedi: Nebati'den enflasyon mesajı

TÜİK'in ocak ayı enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 'önümüzdeki aylara' işaret etti. Verilerin çok daha iyi olacağını savundu. TÜİK, yıllık enflasyonu yüzde 57.68, aylık enflasyonu ise yüzde 6.65 olarak açıklamıştı. Enflasyonun aylık bazda yüzde 3.66 artması bekleniyordu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ocakta aylık bazda beklentilerin çok üzerinde açıklanna enflasyon verilerine ilişkin, "Mevcut veriler, enflasyonda en zorlu dönemi ardımızda bıraktığımızı, önümüzdeki ayların çok daha iyi olacağını işaret etmektedir" ifadelerini kullandı.

Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumunun ^(TÜİK) açıkladığı ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini değerlendirdi.

Enflasyonda kasımda başlayan düşüş eğiliminin ocakta da sürdüğünü söyleyen Nebati, aralıkta yüzde 64,27 seviyesinde gerçekleşen yıllık tüketici enflasyonunun, ocakta yüzde 57,68 seviyesine gerilediğini belirtti.

Nebati, şunları kaydetti: "Mevcut veriler, enflasyonda en zorlu dönemi ardımızda bıraktığımızı, önümüzdeki ayların çok daha iyi olacağını işaret etmektedir. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yıl dönümünü, yüksek enflasyon sorununu kalıcı bir şekilde çözen, küresel ticaretten daha fazla pay alan, geleceğe güvenle bakan, kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak refahını hızla artıran, dinamik ve çok güçlü bir ülke olarak kutlayacağız."

TÜİK VE ENAG VERİLERİ ARASINDA UÇURUM

TÜİK, verilerine göre, ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 57,68 oldu. Aylık enflasyon ise yüzde 6,65 olarak açıklandı. Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, enflasyon ocak ayında yüzde 9,26 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 121,62 olarak gerçekleşti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’ın ‘itibardan tasarruf’ ile sınavı Bu sefer de kafeleri bastılar Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması Demir, bakır, kağıt: Hurda fiyatları da tavan yaptı! İsrail ile ticareti savunan AKP’li Nihat Zeybekci, destek alamadığı için ‘kırıldı’