Veyis Ateş 10 milyon avroyu kimler adına istedi, kimlere aracılık yaptı?

Sedat Peker’in videolarıyla ortalığa saçılan siyaset-medya-ticaret-mafya ilişkilerinde ortaya çıkan her bilgi, kirlenmenin boyutunun ne kadar büyük olduğuna işaret ediyor. Son olarak Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon avro istediğinin ortaya çıktı. Siyasetçiler ve yurttaşlar, bu paranın kim ya da kimler adına istendiğini soruyor.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamaları ardından bir yandaş gazetecinin daha kirli ilişkileri ortaya saçıldı. Habertürk’ten Veyis Ateş’in, firari Sezgin Bakan Korkmaz’dan ‘işini çözmesi’ için 10 milyon avro istediğinin ortaya çıkmasının ardından bu paranın kimler tarafından istendiği soruluyor.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü yazısında, yurtdışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisini aradığını belirterek, Habertürk TV spikeri Veyis Ateş hakkında utanç verici suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

“Veyis Ateş isimli gazeteci beni 7 Ocak günü aradı” diyen Altaylı, “Utanç vericiydi. Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar. Akıl alır gibi değildi” dedi.

Altaylı yazısında, “Baran Korkmaz elinde tüm bu iddialarını kanıtlayabilecek bir bant kaydı olduğunu ve bunu ablası gibi sevdiği bir gazeteciye daha önce dinlettiğini de iddia ediyordu” ifadelerini de kullandı.

Bugünkü yazısıyla, Sezgin Baran Korkmaz’ın ses kaydını dinlettiği gazetecinin de Habertürk yazarı Sevilay Yılman olduğu anlaşıldı.

Yılman, Korkmaz’In dinlettiği ses kaydına ilişkin şunları yazdı:

Veyis Ateş diyor ki özetle; “Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün… ”

Bunun üzerine SBK diyor ki; ”Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?”

Veyis Ateş şöyle cevap veriyor; “Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…”

SBK ise; “Nasıl göstereceğim abi?”

Veyis; “Talep ettikleri meblağı yollayacaksın“ diyor.

SBK da; “Abi diyelim yolladım 10 milyon Euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?” diye soruyor…

Veyis de diyor ki o zaman:

“Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!”

KİME ARACILIK YAPILDI?

Ortaya çıkan bu bilgiler ardından birçok isim, Veyis Ateş’in kimlere aracılık yaptığını sormaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ankara’da kimin için istendi bu para, bilmek istiyorum. Savcılar ne zamana kadar işinizi yapmayacaksınız? Harekete geçin, kimin için istendi bu para, öğrenin” dedi.

Sosyal medyada gündeme gelen sorular şöyle:

FATİH ALTAYLI'DAN YANIT

Gazeteci Fatih Altaylı, Veyis Ateş'in aracılık yaptığı kişilerin kimler olduğuna yönelik kendisine sorulan bir soruya yanıt verdi. Altaylı, "Bilsem yazardım" dedi.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Veyis Ateş’le ilgili iddialar, suç örgütü lideri Sedat Peker’in 9. videosundaki anlatımlarıyla gündeme gelmişti.

Sedat Peker, şunları söylemişti:

Paramount Otel var. Sahibi kim, Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye’de de ABD’de de aranıyor. Bu adamın otelinde kimler var. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esad Toplu, o kadar rahatlar ki sıfır X5 ile işe gidiyor. Tayyip abi niye alamıyor bunu. Onu da anlatacağım.

Veysi Ateş, tatil ekibinde. Bunlar tatili de birlikte yapıyorlar, kesmeyi de birlikte yapıyorlar. Resul olaya sonradan dahil olacak, bunlar tatil ekibi. Bir de Muğla Emniyet Müdürü, Marina vardı ya, el konulan, şimdi de otele el koyuyorlar. Sezgin Baran Korkmaz, en son Mübariz de demişti, sendeki belgeler benim şirketim ama bende yok demişti, bende var kardeşim. Sakın onlarla anlaşayım deme, patlatırım rezil olursun. Müşteri portföyünün tamamı bende, hangi hakimler savcılar. Siz aranan adamın otelinde ne işiniz var? Hani lan faturalarınız? Suit odada kalıyorsunuz, 100 bin lira yapıyor, lan sizin maaşınız kaç para, hani fatura.

Veyis Ateş, iddialar ilk gündeme geldiği günlerle, birkaç gün sonra açıklama yapacağını söylemişti ancak şu ana kadar hakkındaki iddialara dair hiç konuşmadı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çorlu Tren Katliamı davasında karar verildi İsmailağa Cemaati'nde liderlik kavgası: Cübbeli Ahmet'ten açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Audi A6' marka yeni makam aracı alındı Menzilcilerin kavgası, deprem dönemindeki vurgunu ortaya serdi: "Deliller karartıldı, yargı seyretti" Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve sağanak bekleniyor