Yarkadaş’tan Mehmet Ali Çelebi’ye dair yeni iddialar: ‘MHP’ye gider’ dendi, AKP’ye katıldı

Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından Mehmet Ali Çelebi’nin Memleket Partisi’nden ayrıldıktan sonraki serüveniyle ilgili dikkat çekici iddialarda bulundu.

Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Memleket Partisi’nden ayrılan ve AKP’ye katılacağı öne sürülen Mehmet Ali Çelebi’yle ilgili yeni iddialarda bulundu.

Twitter hesabından açıklamalar yapan Yarkadaş, dün gece TV100 yayınında anlattıklarına ek yaptığını belirterek, Çelebi’nin Muharrem İnce’nin liderliğindeki Memleket Partisi’nden ayrıldıktan sonra Zafer Partisi ile yakınlaştığını, daha sonra Meclis Lokantası’nda MHP’lilerle 2 kez yemek yediğini, bir süre sonra İYİ Parti’ye mesaj yolladığını öne sürdü.

Yarkadaş’ın iddiasına göre, İYİ Parti ittifak ortağı CHP’den ayrılan bir vekili transfer etmenin doğru olmayacağı kararını verince, Çelebi AKP’ye mesaj yolladı ve partinin grup başkanvekili ile bir MKYK üyesi ile görüştükten sonra AKP’ye katıldı. Yarkadaş, “Herkes ‘MHP’ye gider’ diye yorum yaparken AKP’ye gidiyor” dedi.

"SADECE BİR DAHA VEKİL OLABİLMEK ADINA..."

“Çelebi, emek vermeden yemek yemenin bir örneği” ifadelerini Yarkadaş, paylaşımlarında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Biz de zaman zaman partimiz CHP ile bazı konularda ters düştük. Ama bir gün bile üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den ayrılmak aklımızın ucundan bile geçmedi. Dün gece TV 100’de de söyledim. CHP beni 40 ve 41 yaşında iki kez milletvekili seçtirdi ve TBMM Üyesi olma onuru verdi. Milletvekilliği gelip geçici bir kamu görevidir. Sadece bir daha vekil olabilmek adına bambaşka mecralara savrulmak, en başta bize güvenip oy veren seçmenlerimize saygısızlıktır. Çelebi, tutuklanan komutanlara da ayıp etti.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı