Yaşlı insanlara sürgün gibi karar

Muğla’da Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Huzurevindeki 70 kişiye kentte yeni yer bulunamayınca huzurevi müdürlüğü hasta yakınlarına, ‘Yaşlı hastaları yanınıza alın yoksa başka bir kente göndereceğiz’ şeklinde yazı gönderdi.

BİRGÜN EGE

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü'ne bağlı Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 2 yıl önce depreme dayanıklı olmadığı raporu yeni uygulamaya konuldu. Huzurevinde kalan yaklaşık 70 kişiye ise kentte kalacak yeni yer bulunamadı. Yaşanan gelişme sonrası huzurevi müdürlüğü, ‘Yaşlı hastaları yanınıza alın yoksa başka bir kente göndereceğiz’ şeklinde bir yazı yazarak hasta yakınlarına gönderdi.

Yazıda, “Bakım ve sorumluluğunu kendiniz veya yakınlarınız üstlenerek kuruluşumuz ayrılış işlemlerini başlatmanız, bunun mümkün olmaması durumunda bakanlığımız engelli ve yaşlı hizmetlerine bağlı ilimiz dışında bulunan yaşlının durumuna uygun herhangi bir huzur evine nakli sağlanacaktır” denildi.
Hasta yakınları ise olaya tepki gösterdi. Bakımevinde kalan yaşlıların birçoğunun yatalak olduğunu ifade eden yaşlı yakınları, başka bir kente nakil işleminin bu hastaları ölüme terk etmekle eş değer olduğunu ifade ettiler. Ayrıca şu anki bakımevi personelinin yaşlıları tanıdıkları ve ihtiyaçlarını bildiklerini, bu konuda tecrübeli olduklarını belirten yaşlı yakınları, yeni bir yere taşımakla yaşlı insanların huzursuz olacaklarını kaydettiler.

KOSKOCA MUĞLA’DA YAŞLILAR İÇİN BİR YER BULAMADILAR MI?

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban da konuyu meclise taşıyarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a soru önergesi verdi. Alban, “Koskoca Muğla’da 70 yaşlı yurttaşımıza hizmet verecek bir bina bulamadınız mı? Bu ayıp, AKP iktidarına ve onun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına yeter. ‘Yaşlı yakınınızı gelin alın, yoksa başka bir kente göndereceğiz’ demek, AKP iktidarının artık devleti yönetemediğinin, yaşlılarına sahip çıkamadığını ve yolun sonuna geldiğinin en bariz örneğidir” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ege'nin ünlü gazozları Helil Kınay: En önemli projem işsizlik ve yoksullukla mücadele olacak CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen: Belediye gelirlerini artıracağız Metin Altıok’un ismi Konak’ta yaşayacak Dumanı lekesiz biri...